Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Attraktioner i nærheden af Henne Strand

Når I holder ferie i sommerhus i Henne Strand og omegn, er der masser af spændende og sjove attraktioner indenfor rækkevidde. Der er de helt lokale oplevelser, som I kan nå ved hjælp af cykel, en gåtur eller en lille tur i bilen. Det kunne blandt andet være en familiedyst på minigolfbanen hos Lindvig til den aktive familie, eller et spændende besøg på et af de mange museer i nærheden. 

I finder også andre attraktioner i nærheden af Henne, som kan nås ved hjælp af bil, og som alle kan være med til at bidrage med lidt ekstra oplevelser til alle i familien. Det gælder for eksempel i Givskud Zoo, hvor I kan komme helt tæt på de farlige dyr. I kan også besøge LEGOLAND i Billund og nyde en hel dag med familien og masser af sjove forlystelser. Mulighederne er mange - læs mere om hver enkelt attraktion nedenfor. 

Tirpitz

Tirpiz Museet i Blåvand byder indenfor til fantastiske fortællinger om livet ved Vestkysten - især tiden under Anden Verdenskrig er i højsædet. Museet er blevet opført i den gamle Tirpitz bunker, som Hitler benyttede som værn mod fjendtlig indtrænger på den danske vestkyst. I nyere tid er museet blevet udvidet med en bygning designet af BIG, Bjarke Ingels Group, der har haft respekt for historien og naturen. Den nye museum er bygget af stål, beton og glas. Stålet og betonen afspejler de materialer, som den oprindelige bunker er bygget op af og glasset repræsenterer sand, der er blevet varmet op og dermed blevet til glas. Museet ligger i en smuk symbiose med den barske vestjyske natur, og både det nye og det gamle bygningsværk er beundringsværdigt. Når I kommer ind i selve udstillingen, træder I ind i en svunden tid, der dog stadig er relevant for nutiden, da historien har været med til at sætte sit præg på både landskab og kultur på vestkysten. I kan også finde en smuk udstillingen med rav, der viser nogle af de flotteste fund fra egnen frem, og guider til de bedste steder at finde rav, og hvordan du skelner mellem havets guld og en almindelig sten. Tag den nye viden med jer ned på stranden og gå selv på opdagelse efter en smuk souvenir.

Blåvand Zoo

Hele året rundt kan I besøge den lille autentiske zoologiske have Blåvand Zoo, hvor alt forgår i børnehøjde og med ønsket om at lære store som små om dyrenes levevis. Flere gange om dagen er det muligt at deltage i fodring af dyrene og lære, hvad de forskellige dyr lever af, alt efter om de er kødædere eller planteædere. Parken er det eneste sted i Danmark, hvor du kan se den majestætiske hvide løve, som du hver tirsdag og lørdag kan opleve blive fodret. Det er også muligt at komme helt tæt på en af de mest frygtede krybdyr - nemlig slangen. To gange om dagen kan du nemlig få muligheden for at røre slangen og mærke den stærke krop med de mange skæl. Blåvand Zoo har mange forskellige klappedyr, som børnene kan komme helt tæt på, og mon ikke at dyrene nyder at blive nusset ligeså meget, som børnene gør det. Det er tilladt at medbringe sin egen mad ind i parken, og hvis I ikke er i humør til at smøre madpakker, så er det også muligt at købe mad og drikke i caféteriet. Hunde er velkomne i snor.

Givskud Zoo

På lidt over en time kan I ankomme til Givskud Zoo, hvor alle dyreinteresserede børn og voksne kan få mange timer til at gå med at udforske de mange spændende aktiviteter, som parken byder på. Selv lover Givskud Zoo, at din adgangsbillet giver adgang til tre vidt forskellige oplevelser, der alle er gennemførte og med tanke for temaet. I kan komme i zoo til fods og gå igennem de tre områder, hvor I ser mange forskellige dyrearter fra forskellige kontinenter helt tæt på. Hvis I er heldige, så kommer I lige til fodringstid. Fra den sidste af stierne i gå-området kan I komme videre til den store dinosaurpark, hvor der er opsat mere end 40 store dinosauere fordelt på 23 arter. Dinosauerne er i faktisk størrelse og placeret i realistiske naturomgivelser, der giver en god fornemmelse af, hvordan de store, forhistoriske dyr levede. Som det sidste kan I tage på safari i jeres egen bil igennem Afrikas savanne, Sydamerika og Nordamerika og komme helt tæt på de vilde dyr. Turen slutter i det, der for mange er højdepunktet på turen, nemlig det flotte løveanlæg. Der er ingen begrænsninger på, hvor mange gange I må køre rundt på safarituren, så I kan sagtens bruge en hel dag i parken, inden turen går tilbage til Henne Strand og jeres feriehus, der venter på jer.

LEGOLAND Billund

I slutningen af marts åbner Legoland hvert år dørene op til endnu en sæson med sjov, fantasi og leg i førersædet. Alle kender Legos legesyge univers, der kan få alle børn og barnlige sjæle i en tilstand af ren lykke. I Legoland har I mulighed for at besøge en hel park fuld af de farverige klodser og samtidig prøve vilde rutsjebaner og andre sjove forlystelser. I kan komme til Legoland på ca. en time i bil fra Henne Strand og dermed også være hjemme i tide til aftensmad, selvom I først kører hen på eftermiddagen. Det giver jer en hel dag fuld af fart og glæde, som I kan tale om på resten af jeres ferie.