Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Top 10 anbefalinger - aktiviteter og seværdigheder du kan opleve i Vestjylland

Vestjylland forbindes ofte med det tørre hedelandskab, blomstrende lyng, mægtige klitter og ikke mindst det brusende Vesterhav. Og ja – det finder du skam også alt sammen i det vestjyske!

Vestjylland byder dog også på så meget andet. Blandt andet kan du opleve en lang række af spændende seværdigheder og sjove aktiviteter, som du kan du besøge og få en fantastisk oplevelse ud af, når du holder ferie i det vestjyske.

Her kommer vi med vores top 10 anbefalinger til fede aktiviteter og seværdigheder i Vestjylland!

Tirpitz museet i Blåvand

I Blåvand finder du det spændende og unikke Tirpitz museum, der har en helt speciel beliggenhed. Museet er nemlig bygget i klitterne langs Vesterhavet og befinder sig hele 6 meter under jorden! Oprindeligt var Tirpitz-stillingen et bunkeranlæg påbegyndt af tyskerne helt tilbage under 2. verdenskrig. Grundet krigens afslutning blev Tirpitz-stillingen dog aldrig bygget færdig.

I dag fungerer bunkeranlægget som et spændende museum, hvor det er muligt at opleve diverse fængslende udstillinger heriblandt: Den skjulte vestkyst, Havets guld og En hær af beton.

Her kan du læse mere om Tirpitz museet i Blåvand.

Naturkraft

En anden spændende seværdighed i Vestjylland er Naturkraft. Her er der mulighed for sjov og leg, imens I bliver inspireret og lærer om vores jord, naturens kræfter, klimaet og bæredygtighed.

Formålet med Naturkraft er netop at øge folks kendskab til jorden og skabe opmærksomhed omkring naturen og klimaet.

Naturkraft holder åbent året rundt (med undtagelse af nogle helligdage), så det er endda muligt at opleve, hvordan naturen og parken ændrer sig igennem årstiderne.

Her kan du læse mere om Naturkraft.

Blåvand Zoo

Blåvand Zoo er en seværdighed i børnehøjde! Her kan i opleve mere end 300 spændende dyr blandt andet lamaer, aber, heste og fugle. Som det eneste sted i Danmark kan man i Blåvand Zoo også se hvide løver og røde kæmpe kænguruer! Du finder også et stort område med klappedyr, hvor du kan komme helt tæt på dyrene.

Er du kunde hos Købmand Hansens Feriehusudlejning, kan du desuden få rabat, når du besøger Blåvand Zoo! Rabatten består af gratis entre for et barn (0-11 år) pr. betalende voksen. Rabatten kan du få ved at fremvise nøglen til sommerhuset.

Her kan du læse mere om Blåvand Zoo.

LEGOLAND

Tag hele familien under armen og smut en tur i LEGOLAND! I LEGOLAND finder I nemlig sjove aktiviteter og attraktioner for både store og små. Prøv parkens fede ruchebaner, tag en tur i Lego-toget og besøg det famøse Miniland. I Miniland kan du opleve berømte bygninger og landskaber i miniudgave bygget af intet mindre end 42 millioner legoklodser!

LEGOLAND er en oplevelse for sig, og I kan med garanti få en hel dagen til at gå her.

Læs mere om LEGOLAND her.

WOW Park

WOW Park er en helt speciel lege- og forlystelsespark beliggende i både Skjern og Billund. Her foregår aktiviteterne nemlig helt oppe i træerne! Du kan virkelig mærke suset i maven, når du befinder dig højt oppe i træernes toppe, prøver svævebaner, rutsjebaner og hængebroer i flere meters højde. Selvom adrenalinen pumper, er der naturligvis helt styr på sikkerheden i WOW Park.

Er det dog ikke alle i familien, der er vilde med højder, er der i WOW Park også en lang række andre aktiviteter, som er helt nede på jorden. I begge parker finder du nemlig også underjordiske huler, labyrinter, krea-værksteder, spillezoner og meget mere!

Læs mere om WOW Park her.

Fiskeri-og søfartsmuseum

En anden interessant seværdighed i Vestjylland er Fiskeri- og Søfartsmuseet. Her kan du opleve en spændende fiskeriudstilling, der beskriver det danske havfiskeri. Du kan også se søfartsudstillingen, der bevidner om søfarten i vadehavet fra vikingetiden og helt frem til i dag.

Du finder også en lang række af andre spændende udstillinger på museet heriblandt vadehavspavillonen, saltvandsakvariet og et nyrenoveret sælarium.

Læse mere om Fiskeri- og søfartsmuseet her.

City Jump

Når du besøger City Jump i Esbjerg, er der virkelig lagt grobund for en sjov dag med masser af fysisk aktivitet. I City Jump skal man – som navnet antyder – nemlig hoppe, hoppe og hoppe! Du kan udfordre venner og familie i dunking basketball, give den gas i Jump Citys 1500 m2 trampolinområde, se hvor højt du tør klatre op på klatrevæggen eller springe ud i Jump Citys kæmpestore airbag.

Læs mere om City Jump her.

Fyrtårne

Et fyrtårn er altid en spændende seværdighed at besøge, især når der er mulighed for at gå op i toppen af fyrtårnet, så man rigtigt kan nyde den fine udsigt. Selvom de danske fyrtårne på sin vis ligner hinanden, så ser de alligevel ofte utroligt forskellige ud, og derfor virker landets fyrtårne også meget unikke. I netop Vestjylland er der god mulighed for at opleve et fyrtårn. Du kan eksempelvis besøge Bovbjerg fyr i Lemvig, Lyngvig fyr ved Holmsland Klit eller Oddesundtårnet ved Oddesund.

Bunkere

Oplev historien på nært hold når du besøger bunkerne langs den danske vestkyst. Bunkerne blev bygget af den tyske besættelsesmagt under 2 verdenskrig, med henblik på at forsvare sig imod en invasion fra de allierede. Den dag i dag er bunkerne stadig at finde. De er ganske vist blevet hærget af vand og slid igennem tiden, men de bevidner stadigvæk om 2. verdenskrig og den danske besættelsestid. Bunkerne er utroligt spændende at besøge, og ikke mindst at gå på opdagelse i. Tag på tur langs Vestjyllands kyst, og opleve den smukke natur alt imens I oplever de historiske bunkere.

FLUGT - Refugee Museum of Denmark

Omkring slutningen af 2. verdenskrig i 1945 flygtede 200.000 civile tyskere til Danmark, efter at være blevet drevet på flugt fra deres hjem i Tyskland. I den forbindelse blev Danmarks største flygtningelejre anlagt i Oksbøl – Oksbøllejeren.  I de bygninger hvor Oksbøllejren i sin tid lå, er man i dag i gang med at etablere et nyt internationalt museum, der har til formål at fortælle flygtninges historie. Krig, død og sult har i tidens løb sendt millioner af mennesker på flugt, og det er disse historier, du vil kunne opleve på FLUGT fra både flygtningenes og modtagerlandenes perspektiv.

Læs mere om FLUGT her