✓ Stort skovområde
✓ Skøn natur
✓ Ren afslapning
✓ Aktiviteter for børn

Forside / Sommerhuse

Houstrup er et hyggeligt og familievenligt ferieområde velegnet til ferien med børn

Området ligger blot et par kilometer fra den lange hvide sandstrand, med den betagende smukke Blåbjerg Klitplantage som nærmeste nabo. Bag strandens marehalm gemmer sig et stort, fredet naturområde med lyngklædt hede, blå søer og fantastiske klitter. Har du spørgsmåls omkring vores Houstrup sommerhus udlejning er vi parat til at hjælpe dig.

Book dit sommerhus til ferien i Houstrup her
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Oplev naturen i Houstrup

I Danmarks største klitplantage, Blåbjerg Plantage og Nyminde Plantage kan man gå på opdagelse til fods eller opleve naturen på cykel eller hesteryg. Det perfekte område for dig og familien, der holder af smukke vandreture i skøn natur.

Et sommerhus i Houstrup er en god base for både fuglevenner og lystfiskere. Den fredede Lyngbo Hede er en naturoplevelse af de sjældne - ægte vild natur, der aldrig har været opdyrket og med et fantastisk fugle- og planteliv. Der er heller ikke langt til Tipperne i den sydlige del af Ringkøbing Fjord, hvor tusindvis af fugle holder rast i træktiden, og lystfiskere kan kaste snøren ud fra kysten, i fjorden eller i områdets mange søer og vandløb. Området byder på mange afmærkede vandre- og cykelruter i den storslåede natur. Uanset om I er til korte eller længere udflugter, så er der altid noget at besøge.

Her er et væld af små landsbyer og et bredt udvalg af museer, eller hvis I vil prøve en anderledes udflugt, kan en skinnecykeltur varmt anbefales. Der er også mulighed for at få spændende souvenirs med hjem fra områdets mange kunsthåndværkere, der byder velkommen i deres åbne værksteder.

Sommerhusområderne i Houstrup - Feriehuse i den perfekte ferieidyl

Frydenlund - lokalt og hyggeligt

Frydenlund ligger placeret midt i sommerhusområdet. Her ligger sommerhusene dejligt i læ af høje træer, og gennem skoven kan man komme hen til den fredede lynghede ved at passere broen ved en idyllisk sø. Herefter kommer man til det skønne klitområde og den store, hvide sandstrand, der byder på fantastiske naturoplevelser både sommer og vinter.

Beliggende tæt på Houstrup Camping er der gode indkøbsmuligheder og forskellige, spændende aktiviteter for hele familien. Prøv f.eks. den store legeplads med hoppepude og trampoliner. Er man på aktiv ferie, kan man tage en rask tenniskamp, et spil minigolf eller petanque. Der er også mulighed for at tage en dukkert i swimmingpoolen, der også byder på en børnepool.

Guldvangen - unikke naturoplevelser

Guldvangen er den nyere del af feriehusområderne omkring Houstrup. Guldvangen har fået sit navn efter en tidligere førstelærer ved Lønne Skole, som hed Guldvang, og som boede i området. Efter hans død begyndte man at udstykke sommerhusgrunde, og hvad var så mere naturligt end at kalde området for Guldvangen. Vejnavnene er ligeledes opkaldt efter personer, som har boet det meste af deres liv i dette dejlige område.
Guldvangen byder især på masser af spændende oplevelser i den skønne natur, og de små feriegæster kan boltre sig på den store dejlige skovlegeplads i området for enden af Jeppesvej.

Hejbøl - for krop og sjæl

Hejbøl er det nyeste af feriehusområderne omkring Houstrup og har fået navn efter Hejbøl Bæk, der løber gennem området. Der er et veludviklet stisystem i området, der indbyder til naturoplevelser på cykel eller gåben. I Hejbøl er der desuden to meget fine skovlegepladser, der findes på Søndervang, samt mellem Hedevand og Skovvang. Uden brug af bil fører stisystemet dig til Danmarks nye feriecenter SeaWest, der kun ligger få minutter fra Hejbøl.

I SeaWest er der aktiviteter for hele familien. Prøv blandt andet Danmarks største indendørs vandrutschebane eller forkæl dig selv i SeaWest Wellness. Der er også mulighed for at spille minigolf, bowling eller badminton, samt hoppe-loppe-land for de små feriegæster. Centret har også gode spisesteder til fornuftige priser, eksempelvis grillbar, pizzeria og á la carte restaurant.

Aktiv familieferie i fantastiske naturomgivelser

Houstrup ved Vestkysten byder på et væld af gode ferieoplevelser for hele familien! Især for den aktive familie er der mange forskellige aktiviteter i området, som især er kendt for sine mange vandre- og cykelruter. Der er cykelruter for ethvert temperament, både til de trænede cykelmotionister og til familien med madpakken. Så holder I af at trampe i pedalerne, kan vi varmt anbefale jer at medbringe cyklerne, når I tager på ferie i sommerhus ved Houstrup. Alternativt kan I leje cykler hos Hvide Sande Bike.

Den skønne strand i Houstrup - meget tæt på sommerhuset

På ferie i sommerhus i Houstrup har fans af strand og bølger mulighed for at besøge Houstrup Strand eller Gammelgabs Strand. Houstrup strand er særdeles børnevenlig og inspirerer mange feriegæster med sit snehvide sand. Uanset hvilken strand du vælger, er det en fantastisk oplevelse i sig selv at komme dertil. Stien fører dig gennem maleriske klitter og hede, indtil det storslåede Vesterhav endelig ligger foran dine fødder.

Houstrup indkøbsmuligheder og restauranter

I nabobyen Nørre Nebel finder du alt hvad du behøver. Der er flere supermarkeder til dine dagligvarer, samt et lille apotek og endda en frisør. Henne Strand og Blåvand med deres mange butikker og indkøbsmuligheder kan hurtig nås i bil.

Det samme gælder, hvis du vil ud og spise. I Nr. Nebel, Henne eller Blåvand har du et bredt udvalg af forskellige restauranter. Har du lyst til at spise ude i Houstrup, kan du gøre det i Lønnes familie restaurant. Som nævnt ovenfor kan du også lave mad og blive forkælet på forskellige restauranter i det nærliggende SeaWest fritidscenter.

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: