Strandferie

Også for de alleryngste turister er Henne Strand et ferieparadis...

Den brede, hvide sandstrand er uden tvivl den mest populære og allerstørste tumleplads for små hænder med livlig fantasi. Holder de en pause fra vandplaskeriet, kan de gå i gang med at bygge sandborge helt uden at blive forstyrret af naboerne. Her er nemlig albuerum og plads nok til alle.

I Danmark kan du altid finde en strand, der passer til dig! Uanset om du er til børnevenlige strande med lavt vand og uden bølger, strande med mulighed for windsurfing eller lange, ensomme strækninger, hvor du for alvor kan mærke de vældige kræfter, når vinden blæser og naturen raser.

Vandscootersejlads er efter vandscooterbekendtgørelsen tilladt i en afstand på 300 m fra kysten - på nær transport ud til 300 meter zonen, som skal foregå vinkelret på kysten med en hastighed på max 5 knob. Der er forbud mod sejlads i Natura 2000-områder, vildtreservater og fredede områder.

På stranden er det drageflyverne, der tid efter anden erobrer billedet. Drageflyvning er så populær en fritidsaktivitet, at der hver år på Fanø holdes en stor europæisk dragefestival.

Men uanset hvor: Vis hensyn og hold afstand til andre på stranden.

Har I ikke dragen med hjemmefra, så fortivvl ikke - Hos Købmand Hansens Supermarked er der et stort udvalg af farvestrålende drager.

Blå flag-strande

Det Blå Flag vejrer i mange dele af landet. Det tildeles strande og havne, der gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet og højne standarden til fordel for brugerne. En Blå Flag-strand er ren, toiletfaciliteterne er i orden, den har rent badevand og vandkvaliteten kontrolleres jævnligt.

Til orientering kan vi oplyse at Henne Strand, Houstrup Strand og Nymindegab Strand alle er Blå flag-strande.

Læs mere på Blå Flag kampagnens hjemmeside.
Læs om strandvejret hos DMI.

Tillader solen en dag at holde fri, er der også andre aktiviteter at byde på. For eksempel en familietur til en svømmehal i nærheden.