Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Havets mange mysterier

Havet kan være både fascinerende og skræmmende, og det har derfor til alle tider været genstand for mange spekulationer. Det er et element, hvor vi som mennesker har svært ved at opholde os naturligt, men holder I ferie i Henne, så bliver I konstant konfronteret med jeres forestillinger om havets mange mysterier. Heldigvis kan I blive klogere på både dem og meget mere, hvis I besøger Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg på jeres næste sommerhusferie.

Se vores fordelprogram her.
 

Sommerhuse
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Dyk ned under overfladen

Normale museer giver jer et indblik i, hvordan verdenen var engang. Det gør Fiskeri- og Søfartsmuseet også, men de stopper ikke her. Her kan I nemlig også blive klogere på, hvordan verdenen er i dag. Museet giver jer muligheden for at dykke ned under havets overflade og blive klogere på det sorte dyb, som vi ellers ikke kan se ned i fra landjorden.

I museets akvariehal kan I se, røre og fornemme livet i de danske farvande. I stimeakvariet kan I opleve den storslåede fornemmelse, når hele stimer af sild suser forbi, eller I kan få fornemmelsen af at befinde jer på havets bund, når I står uden for det kæmpe saltvandsakvarie på 100.000 liter og oplever, hvordan torsk, hajer og rokker svømmer rundt og lever side om side med andre fisk fra det dybe hav.

Fiskerbyen Esbjerg

Gennem de seneste mange hundrede år har vi mennesker forfinet den disciplin, det er at udnytte havet og dets mange skatte. Op langs den danske kyst har fiskeriet betydet forskellen mellem liv eller død, når familiens mænd dagligt drog ud på bølgerne. I dag er fiskeriet i Esbjerg stort set uddødt, men på Fiskeri- og Søfartsmuseet kan I høre historien fra fiskerne selv. Her har 76 tidligere skippere fortalt om deres liv på havet. Det er historierne om en række vilde liv, men det vildeste er, at de ikke selv synes, det var noget særligt. 

Esbjergs stolte historie

Besøg Fiskeri- og Søfartsmuseet og dyk ned i Esbjergs stolte historie som fiskerby. Hør historierne fra fiskerne selv, og bliv klogere på det liv, der var engang.

Se fiskene på klods hold

På Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan I opleve havets fisk helt tæt på. I museets store saltvandsakvarie kan I se alle de fisk, der svømmer rundt i de danske farvande.

En ferieudflugt i børnehøjde

Fiskeri- og Søfartsmuseet er eksperter i at formidle deres viden til alle niveauer og alle aldre. Museet er nemlig hverken målrettet de voksne eller de yngste; det er målrettet hele familien! Akvarierne er eksempelvis udstyret med kighuller i forskellige højder, så alle størrelser kan følge med i fiskenes liv. To gange om dagen kan I opleve museets sæler blive fodret og trænet, hvilket specielt plejer at være en stor succes blandt børnene i publikumet. Har I kigget og læst længe nok i de mange fascinerende udstillinger, så kan I tage en velfortjent pause på museets legeplads, hvor I kan blive væk i den gamle fiskekutter eller hoppe rundt i de orange bøjer.

I kan læse mere om ferie med børn her.

Brug pengene rigtigt

Ferien kan hurtigt blive en stor post i budgettet, og det er derfor en god ide at sikre sig, at man bruger pengene på det, der giver værdi for jer. For mange er det oplevelser, som eksempelvis en tur på Fiskeri- og Søfartsmuseet, og så vil man hellere spare på huset. Det giver vi jer muligheden for at gøre med vores mange forskellige tilbud. Rejser i afsted med kort varsel, så kan der være penge at spare med vores Last minute tilbud, eller skal I kun afsted på en kort ferie, så kan I tage et kig på vores miniferier.

I kan finde alle vores tilbud her.

Tag oplevelserne med hjem

Når I har været på en opdagelsesrejse rundt i alle museets udstillinger, kan I slutte dagen af med et besøg i museets butik. Her får I mulighed for at tage en lille del af havets historie med hjem. Museet har sat en ære i at udvælge det helt rigtige sortiment, og I vil derfor opleve, at kun en minimal del af udvalget indeholder plastik. Generelt er der fokus på bæredygtighed og klima. Når I kigger hylderne igennem finder I alt fra plysdyr og tøj til fødevarer, som I kan nyde resten af jeres ferie i Henne.