Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Bunkere på den danske vestkyst

Få historien om Vestkysten under den tyske besættelse i 2. Verdenskrig helt ind under huden, når du besøger bunkerne nær Henne Strand. Bunkerne blev bygget af Hitler med henblik på at forsvare sig imod en invasion fra de allierede. Den dag i dag kan bunkerne stadig opleves og er en stor turistattraktion for gæster ved Vesterhavet.

Atlantvolden

Når du er på sommerhusferie i Henne Strand, befinder du dig i et yderst historisk område. Atlantvolden er en strækning på hele 2.685km langs den jyske vestkyst, hvor du kan udforske adskillige bunkere. Netop en del af Atlantervolden findes nær Henne Strand. Bunkerne blev bygget af tyskerne under 2. Verdenskrig – en vigtig del af den danske historie. Bunkerne blev rejst som et skjold mod briterne og vidner om en mindre fredelig tid i Danmark. Mange bunkere ligger placeret i klitterne, på stranden og i de omkringliggende kystbyer, mens andre er gradvist forsvundet i havet eller sunket i sandet.

Sommerhuse til de historieinteresserede
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Henne Bunker

Ved starten af besættelsen under 2. Verdenskrig blev Kystvagten oprettet under den tyske hær ved Henne Strand. Også Luftwaffe havde en luftmeldepost lokaliseret i Henne. Områdets infanteristøtte blev udbygget med et større antal bunkere i 1943. Det er disse levn fra krigstiden, som historieinteresserede kan besøge og lære mere om i Henne Strand.

Bunkere i Nymindegab

Blot 20 min. kørsel fra Henne Strand ligger der flere bunkere både på stranden og i klitterne i Nymindegab. Længere inde i byen i Nymindegab kan du endda udforske en bunker, som under 2. Verdenskrig fungerede som vagtbygning. I bunkerne i Nymindegab blev der både testet bunker-strategier, udviklet og trænet luftværns-artillerister.

Find vores udvalg af sommerhuse i Nymindegab her.

Muldyrsbunkerne

I Blåvand ved Hvidbjerg Strand ligger 4 muldyrsbunkere, som blev opført i anledningen af 50 året for befrielsen d. 5. maj. Muldyrsbunkerne symboliserer fred og minder os om livet på Vestkysten under krigstiden, men også om den fredstid, som vi i Danmark lever i i dag.

Bunkere og museer ved Vesterhavet

Kan du ikke få nok bunker-historie og 2. Verdenskrig? På Vestkysten findes et yderst spændende museum om bunkere og livet på Vestkysten under 2. Verdenskrig – museet er sågar bygget ind i en bunker.

Bunkermuseet Tirpitz

Tirpitz Museet i Blåvand er helt specielt! Museet er opført i den gamle Tirpitz bunker, som er den største bunker langs Atlantvolden. Foruden fantastiske fortællinger om livet på Vestkysten under 2. Verdenskrig er Tirpitz også en enestående arkitektonisk perle, som en nytænkning af bunkernes historie og eksistens.

Læs meget mere om Tirpitz museet i Blåvand.