Forside / Sommerhuse

Drømmer du om ferie i Danmark, lej sommerhus ved havet.

Mærk vestkysten på de lange vandreture. Uanset om det er sommer eller vinter er Henne Stand fyldt med aktiviteter for hele familien.

Ferie ved den danske vestkyst er for mange af vores gæster årets højdepunkt. Mange holder ferie for at nyde de lange gåture langs det skønne Vesterhav, Henne Strand byder på mange hyggelige overnatningssteder. Dette er blot nogle af grundene til, at folk gerne vil holde ferie her i Henne Strand. Bor du helt tæt på havet, fx i et sommerhus med havudsigt eller midt i klitterne, så er du virkelig tæt på naturens puls og et af Danmarks mest imponerende landskaber.

Da vi synes, at der næppe er noget smukkere end en ferie direkte ved havet, har vi mange ferielejligheder og sommerhuse ved Vesterhavet, som du kan vælge imellem, med de allerbedste beliggenheder. Lad dig inspirere af vores feriehuse nær havet - her er afslapning garanteret.

Feriehuse på Vestkysten
Book din næste ferie i et feriehus ved Vesterhavet. Lyden af ​​vestkysten, den friske brise og den smukke natur, kan nydes fra de fleste feriehuse i Henne Strand. Se alle ledige ferieboliger.
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Dit sommerhus ved vandet - ved Vesterhavet

Vil du holde din næste ferie i Henne Strand, så kan du hos os booke det perfekte sommerhus med havudsigt - og intet står i vejen for din afslapning. Hvad kunne være dejligere end at vågne op om morgenen med duften af ​​havet i næsen og lytte til bølgernes brusen ved morgenmaden? Lyder det ikke som indbegrebet af ferie og tankning for dig? Og hvis vejrudsigten ikke er så fantastisk, er din udsigt det bestemt!

Magisk natur

Betagende landskaber, klar havluft og en endeløs horisont - Vesterhavet er frihed! Her føles det, som om tiden har stået stille, og det er nemt at lægge hverdagen bag sig og nyde nuet. Der er en masse spændende ting at lave for store og små, det vil være sig udendørs i naturen eller besøge en af ​​de mange attraktioner, som det omkringliggende område har at byde på.

Mød naturen

Feriehuse med havudsigt

Danmarks vestkyst har længe tiltrukket kunstnere og betaget dem med sit unikke lys og utæmmede natur. Mange kunstværker afspejler, hvordan dette landskab bevæger folk. Måske har du allerede selv oplevet, hvordan vinden ser ud til blot at blæse alle overflødige tanker væk, eller hvordan du kommer i en nærmest meditativ tilstand, når du ser på bølgerne? Timevis med at grave, grave og bygge med forme og skovle – eller blot ligge strakt ud på ryggen og se skyerne bevæge sig videre – en ferie ved Vesterhavet betyder en pause for alle.

6 skønne strande ved Henne Strand

 1. Henne Strand er et paradis for store og små. Lang, bred og med hvidt sand er den perfekt til soldyrkere og sandslotsbyggere. Du kan også opleve flokke af trækfugle på deres rejse sydpå. Der er masser af parkeringspladser langs kysten.
 2. Børmose Strand er en lang, flad strand med hvidt sand indrammet af høje klitter. Stemningen er meget afslappet og her er plads til alle – både påklædte og afklædte, også deres biler. Børmose Strand er en nudiststrand, som du kan køre til fra den nærliggende campingplads. Her kan du parkere på stranden.
 3. Grærup Strand byder på fred og uberørt natur. Her møder du ikke mange mennesker, i stedet er der masser af skov, klitter og hede – og god plads til boldspil og picnic-tæpper. Denne strand er bilfri og derfor særdeles børnevenlig.
 4. Nymindegab Strand er perfekt til en lang dag på stranden. En smuk, meget bred strand, hvor du kan lege, svømme og vandre. Også praktisk: der er kiosk, toiletter og parkeringspladser.
 5. Vejers Strand har det hele - lyng, klitter, hav og strand. Den nordlige del er bilfri, mens man i syd kan køre helt tæt på vandet.
 6. Gammelgab Strand er en rigtig smuk, relativt ukendt strand, som er værd at opdage. Hovedsageligt besøgt af lokalbefolkningen ligger den for enden af ​​Gammelgabvej mellem Nørre Nebel og Nymindegab - en bred strand, der byder på masser af plads til alle og ikke har nogen kiosker eller grillbarer - og kun imponerer med sand, sol og hav.

Med bil på stranden

Mange steder er det tilladt at køre sin bil ind på stranden, helt ned til vandet. Andre strande er derimod kun tilgængelige til fods eller på cykel og er derfor mere børnevenlige. Igen kan du dog parkere tæt på stranden, så du ikke behøver at slæbe dine strandmåtter, badehåndklæder, picnickurve og sandlegetøj i flere kilometer.

Det Blå Flag og Badepunkt

Kort sagt er både Blå Flag og "Badepunkt" miljømærker, der står som garanti for en sikker og ren strand. Varde Kommune er skiftet fra Blå Flag til Badepunkt, da det tillader hunde i snor på stranden - et kriterium, som Varde Kommune lægger stor vægt på. Badeplads gives kun til strande, der er miljøvenlige og velplejede. Badevandskvaliteten kontrolleres omhyggeligt, og tilstedeværelsen af ​​livreddere, rene toiletter og tilstrækkelige renovationsfaciliteter er et must. Strande, der er markeret med badested, giver de bedste forudsætninger for en dejlig badeoplevelse, og på mange badepladsstrande er der også aktiviteter inden for områderne rekreation, motion, natur og kulturhistorie.

Anbefalinger til solbeskyttelse

Lejer du et sommerhus lige ved havet, så er der stor sandsynlighed for, at du kommer til at bruge meget tid på stranden, og i hvert fald under åben himmel – især hvis din ferie falder i den varme årstid. Men selvom vi nyder solskin, og det er en vigtig feel-good-faktor, skal vi ikke glemme at beskytte os mod intenst sollys og dermed forebygge hudkræft. Det er heldigvis ikke så svært.

3 gode råd til at beskytte din hud mod solen

 1. Bliv i skyggen mellem kl. 12.00 og 15.00, når solen er stærkest.
 2. Kom rigeligt med solcreme på dig selv og dine børn, og vær ikke for sparsom. 20 ml anbefales (til et barn), og solbeskyttelsesfaktoren bør være mindst 15. Vælg en certificeret solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler (f.eks. “Svanemærket” i Danmark).
 3. Dæk din hud til, når solens stråler er stærkest, fx med lange ærmer eller en solhat.

Baderegler

Svømning i havet er vidunderligt, men der er nogle vigtige regler at følge.

 1. Svøm kun i havet, hvis du kan svømme ordentligt. Dette gælder for hele familien og alle, du er sammen med.
 2. Tjek vind- og vandforholdene før svømning: blæser det for meget, er strømmen for stærk, er vandet fyldt med alger? Alt sammen gode grunde til at vente lidt længere.
 3. Gå ikke i vandet alene, men i par eller flere. På denne måde kan I passe på hinanden og reagere hurtigt, hvis nogen pludselig driver af sted på deres luftmadras.
 4. Foretag nogle undersøgelser, før du besøger en strand for første gang. Er der bølgebrydere, der påvirker strømmen? Spørg lokalbefolkningen, hvad du skal være opmærksom på, når du bader.
 5. Kom ikke i vandet op til din navle, selvom du er stor, stærk og voksen.
 6. Hold altid øje med børnene. Selvom de er gode og erfarne svømmere, så hop i vandet og dyk - der skal altid være forsigtighed i havet, da det er let at blive overrasket af en stor bølge, en stærk strøm eller en vandmand.

Hvad kan man lave i Henne Strand?

Surfing 

Ved Ringkøbing Fjord er der ikke kun de bedste og sikreste steder at surfe og dyrke anden vandsport, men også mulighed for at lære at gøre det. West Wind Bork Havn tilbyder en række forskellige vandsportsbaner, herunder windsurfing, kitesurfing, stand up paddle og kajaksejlads. Kurserne foregår på fjorden, hvor vandet er meget roligt, hvilket gør det ideelt for begyndere. For erfarne surfere er Vesterhavet derimod et sandt paradis, da her aldrig mangler vind og bølger.

Som kunde hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får du 10% rabat hos West Wind, på både kurser og ved leje af vandsportsudstyr. 

Drageflyvning

Drageflyvning er ekstremt populært, og hvilket bedre sted end på en uendelig bred strand, hvor vinden næsten altid blæser? Her har du plads nok til at bevæge din drage frit og samtidig styre den uden om andre strandgæster, hvilket er vigtigt. Når først dragen svæver højt oppe i luften, måske endda sejler i selskab med andre artsfæller, er det et fantastisk syn og opfordrer tilskuerne nede på stranden til at undre sig og drømme. Selv voksne har nemt ved at føle sig let, ubekymrede og glade som et barn med en dragesnor i hænderne.

Det er op til dig, om du medbringer en færdiglavet drage eller vil lave en selv. Har du lyst til en hyggelig omgang håndarbejde? se hvordan en plastikpose på ingen tid kan forvandles til en sød drage!

Ferie på cykel

Korte eller lange cykelture, sporty, hurtig eller meget afslappet i roligt tempo - der er masser af skønne cykelruter omkring Henne Strand. Du har valget mellem at følge en forudbestemt rute eller foretrækker at oprette din egen rute. At køre på en sadel har mange fordele: Frisk luft, motion, naturoplevelser tæt på og selvfølgelig muligheden for at stoppe spontant når som helst for at besøge noget eller blot holde en pause. Her finder du meget mere om cykling, fx nyttige tips og cykelruter. Alternativt er der også rutekort på vores kontor. Har du ikke din egen cykel med? Så lej en på stedet - bestil den blot i forvejen, og den venter på dig, når du ankommer til sommerhuset. Du kan finde meget mere om cykling her.

Gode restauranter i området

Nymindegab Kro blev i 2019 for anden gang i træk kåret som Danmarks Bedste Restaurantoplevelse. Kreativiteten hersker i køkkenet på denne kro, og de lækreste, mest usædvanlige og mest innovative retter fremtrylles her. Eftermiddagskaffe kan nydes fra terrassen med en betagende udsigt over Ringkøbing Fjord. Få mere at vide om Nymindegab Kro og nyttige tips til dit besøg her.

Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro fik sin 2. Michelin-stjerne i 2019, og det er med rette, da kroen er indbegrebet af innovativt køkken og hjemmedyrkede friske råvarer. Halvvejs mellem Henne Stationsby og Henne Strand finder du denne perle af en kro, der nu står for mad af høj kvalitet. Her kan du læse mere om Henne Kirkeby Kro's historie, orientere dig om åbningstider og reservere bord.

Billige sommerhuse ved havet i Danmark

Eksklusive tilbud

Vil du gerne spare op til 30% ved leje af sommerhus? Intet problem, hvis du holder øje med vores eksklusive tilbudsside! Her opdaterer vi på ugebasis listen over sommerhuse, som dette tilbud gælder for, og du finder alle ledige huse der de næste to uger. Man skal have en portion spontanitet, men det er absolut det værd! Alle typer sommerhuse kan her dukke op som et tilbud - også dem med havudsigt. Hvis du er til sommerhus med pool ved vesterhavet så se alle ledige pool huse

Rabat for 2 personer

Vi har et særligt tilbud til alle, der gerne vil holde ferie i Danmark som par: I kan spare op til 20%, når I booker et sommerhus ved havet til 2 personer! Måske drømmer du om romantisk samvær med din elskede, eller det er endelig tid til at mødes med din bedste ven igen. Måske har du også lyst til at holde mor-datter-ferie og leder efter de helt rigtige rammer for dette? Du finder det helt sikkert hos os, for vi kan garantere én ting: afslapning! Brede strande inviterer til lange gåture langs stranden med god snak, og de bedste restauranter i området venter på at forkæle dig med lækre retter. Da udvalget af boliger, der i øjeblikket er til salg, konstant ændrer sig, er det bedst at tjekke vores annoncer fra tid til anden for at sikre, at du ikke går glip af dit drømmehus.

Se sommerhus for 2 personer med rabat. Her finder du alle aktuelt tilgængelige to personers sommerhuse.

Last Minute tilbud

Har du lyst til spontant at booke et sommerhus ved havet i Danmark, så tag et kig på vores last minute tilbud! Her finder du huse i alle størrelser og kategorier og kan spare op til 20% – hele året rundt.

Ferie med hund på stranden

Ikke kun hele familien, men også den firbenede ven nyder luften og de store åbne vidder på den danske vesterhavskyst. For Bello er der bestemt ikke noget bedre end at trille i det hvide sand på stranden eller hoppe i det kølige vand. I vintermånederne fra 1. oktober til 31. marts kan menneskets bedste ven endda gå på stranden uden snor, så længe ejeren har hunden under kontrol. I mange af vores feriehuse, også med havudsigt, kan du medbringe din hund og endda få en gratis hundesnack ved ankomsten (pr. registreret dyr).

Ferie ved havet - Smukke strande ved den danske Vesterhav

Balsam for sjælen

Lyden af ​​havet er kendt for at have en beroligende effekt. Så hvad kunne være bedre end at lytte til havet fra din terrasse eller altan og nyde den fantastiske udsigt!? Her kan du lade batterierne op og virkelig slappe af. Hverdagens stress kan falde væk, og du kan ikke tænke på andet end hvile og afslapning – balsam for sjælen.

Strandaktiviteter

Du kan holde en fantastisk badeferie omkring Henne Strand. I selve Henne Strand indbyder den rummelige, hvide sandstrand til lange, lange gåture eller bare til at bade i solen. De, der ønsker at dyrke sport, mens de er på ferie, vil helt sikkert få noget for pengene. Her kan du spille beachvolley eller fodbold. I sommermånederne byder Henne Strand Life også på forskellige sportsaktiviteter på hovedstranden. Her kan du for eksempel deltage i Thai Chi-undervisning, fodboldturneringer, yoga eller morgensvømning. Stranden er også blevet tildelt det blå flag, hvilket betyder, at vandkvaliteten er god, og at der er sanitære faciliteter på stedet.

Andre strande

Ikke kun Henne Strand, men også Houstrup og Nymindegab har fantastiske strande. Stranden i Houstrup er særdeles nem at udforske på hesteryg. Lad det hele falde af og nyd en lang ridetur langs stranden i Houstrup. I modsætning til den meget populære strandstrækning i Henne kan du ved Nymindegab Strand (også blå flag) være meget for dig selv. Stranden lidt længere nord for Henne er lidt mindre fyldt, men ikke mindre smuk. Tværtimod er der i Nymindegab mange skønne små søer - ved foden af ​​Vesterhavet. En stor naturoplevelse.

Ofte stillede spørgsmål

Leder du efter et sommerhus ved havet i Danmark, der er specielt skræddersyet til dine behov, hvad enten du vil forkæle dig selv med saunaens luksus, eller du vil have din hund med i bagagen? Her kan du finde svar på dine spørgsmål.

Kan jeg leje et sommerhus lige ved stranden med havudsigt?
Ja, vi har et par huse i vores sortiment, der ligger et stenkast fra stranden. Her kan du allerede nu nyde havudsigten, mens du spiser morgenmad på terrassen!

Kan jeg leje et sommerhus ved havet med pool?
Ja, i nogle af vores feriehuse har du ikke kun havet for dine fødder, men også en indendørs pool.

Udlejer i luksussommerhuse ved havet?
Luksus hus kan rumme mange ting. Vi kan blandt andet tilbyde sommerhuse med sauna, spa, pejs og meget andet - udover havudsigten

Må jeg tage min hund med på ferie i sommerhus ved havet?
Ja, i mange af vores sommerhuse har du lov til at tage et eller flere kæledyr med. Din hund vil også elske lange gåture på stranden!

Kan jeg booke et privat sommerhus ved havet?
Ja, for de fleste af vores sommerhuse er privatejede og imponerer derfor med deres personlige charme og hyggelige atmosfære.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af nyheder, spændende aktiviteter eller gode tilbud!