✓ Fantastisk landskab
✓ Natur og kultur
✓ Ren afslapning
✓ Aktiviteter for børn

Forside / Sommerhuse

Nymindegab - en drømmeferiedestination på Danmarks vestkyst

Vi byder dig hjertelig velkommen til Nymindegab, et skønt feriested syd for Ringkøbing Fjord i Vestjylland. Det tidligere fiskersamfund er præget af en fantastisk natur og en række aktiviteter. Her kan du opleve Vesterhavet og Ringkøbing Fjord på ét sted. Vesterhavet med sin salte luft og smukke strande ligger lige uden for døren - det danner Nymindegabs vestlige grænse. I nordøst, lige før Tipperne-halvøen, strækker det smukke landskab Ringkøbing Fjord sig med dens rige vegetation og dyreliv. Velkommen til vores Nymindegab sommerhus udlejning.

Book dit sommerhus til ferien i Nymindegab
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Sommerhus i Nymindegab - natur og kultur i smuk forening

I det vestlige Danmark, tæt ved Vesterhavets brusende bølger, er der altid afslappende og behageligt - uanset årstiden.

Området omkring Nymindegab og Lønne er unikke besøgsmål og absolut seværdige, lige meget om du søger en betagende solnedgang, en gåtur på stranden, i klitplantagen eller ønsker at besøge de lokale attraktioner. Lej et sommerhus i Nymindegab og glæd jer over muligheden for at holde en aktiv ferie med blandt andet flere golfbaner i området, windsurfing, ridning eller måske en kanotur på Ringkøbing Fjord. Find flere aktiviteter og attraktioner i området her.

Oplev Ringkøbing Fjord

Man kan ikke forestille sig Ringkøbing Fjord som en klassisk fjord, men med en længde på 40 kilometer og en bredde på omkring 10 kilometer er den Danmarks største kystsø. Det lave hav kombineret med den stærke nordsøvind er et paradis for vandsportsentusiaster, især for begyndere inden for windsurfing. Lystfiskere finder også et dejligt sted ved fjorden, for søen er fyldt med lækre fisk. Store dele af Ringkøbing Fjord og de tilstødende strandenge og moser er fredet. Søen er også hjemsted for en række dyrearter og er et af de vigtigste fuglereservater i verden.

Til fods eller på cykel i Danmarks natur

Vesterhavet kan til tider være ret stormfuldt. Klitterne giver den nødvendige beskyttelse, når vinden er for kraftig, og en gåtur på stranden bliver anstrengende. Danmarks vestkysts bølgende bakker og hedeområder er ideelle til vandre- og cykelture. Talrige cykel- og vandreruter forbinder kystregionen på naturlige stier beskyttet af klitterne. Den danske del af vandrestien i Nordsøen er meget smuk. Den strækker sig over omkring 200 kilometer fra Tønder i Danmark, nær den tyske grænse, til Havn i den nordvestlige udkant af Jylland.

Lykken på jorden er på ryggen af ​​danske heste

Hvis du altid har ønsket dig at ride i naturskønne omgivelser, så er Nymindegab i Danmark stedet for dig. Ridning er en populær måde at tilbringe fritiden på i Danmark, da du kan udforske naturen og landskabet på dyreryggen. Nymindegab Ridecenter tilbyder daglige rideture langs kysten for både begyndere og øvede ryttere. Du kan også galoppere gennem det lave vand på stranden ved Nymindegab – en utrolig smuk oplevelse.

Nyd fordelene ved vand

Ringkøbing Fjord ligger ikke langt fra jeres sommerhus Nymindegab og er ideel til windsurfing på grund af det flade vand og den konstant blæst. Hvis du ønsker det, kan du besøge en af ​​de mange gode surfskoler langs stranden, som tilbyder fremragende pleje og udstyr. Men fjorden kan også udforskes på et stand up board (SUP). Så du kan drage lidt mere ind i hjørnerne af den store sø og endda se nogle små fugle mellem rørlandskaberne.

Lystfiskere kan se frem til perfekte forhold i og omkring Nymindegab. Du kan fange en række forskellige fisk på de mest naturskønne steder: Lige fra Vesterhavet ved Nymindegab Strand, i Ringkøbing Fjord og i små åer i området. For dem, der søger en særlig fiskeoplevelse er det også muligt at følge med en fiskekutter, der sætter sejl i Hvide Sande.

 

Sommerhuse i skønne omgivelser i Nymindegab

Nymindegab er en kulturlandsby beliggende i et område med mange museer og enestående natur. Tag din familie med tilbage til 'gamle dage' på Nymindegab Museum. Her kan du få et glimt af den glemte kunstkoloni og møde jernalderpigen i den blå kjole. I Nymindegab finder du også det lokale værtshus, "Nymindegab Kro", men kun få minutters kørsel fra Nymindegab - i Nørre Nebel og Henne Strand - er der flere hyggelige restauranter. Så du kommer ikke til at mangle noget på en ferie i Nymindegab.

 

Den smukke vestjyske natur ved Nymindegab er helt unik og ganske enkelt imponerende

Spændende museer

Af de mange museer skal specielt fremhæves Nymindegab Museum. I udstillingen kan man se, hvordan folk ved Vestkysten levede, arbejdede, handlede og gik på jagt for 100 år siden. Lønnepigen i den arkæologiske del levede for 2000 år siden, og andre oldtidsfund er endnu ældre. I en ny tilbygning kan man desuden studere egnens historie samt kunst og kultur i området med hovedvægten lagt på malerne.

På Frilandsområdet er der Tømrerens hus, en savmølle og en nedgravet køkkenhave. Her kan man se og opleve, hvordan en håndværkerfamilie boede og levede i mellemkrigstiden. På Frilandsområdet er også Hvalhuset med skelettet fra en næsten 12 meter lang kaskelothval.

Interessant historie

Indsejlingen til Ringkøbing Fjord er nu i Hvide Sande, men for godt 100 år siden fandtes passagen ved Nymindegab. På den tid var byen et kendt fiskerleje, hvor der var livligt sommeren igennem. Der er stadig minder fra dengang, nemlig esehusene ved Vesterhavn. Her boede esepigerne hvert år, når fiskeriet var på sit højeste. De tjente deres løn ved at sætte madding på fiskernes kroge - at ese. Hytterne er nu renoverede og fungerer som museum, ligesom også en typisk fiskekutter fra egnen ligger fortøjet her.

Nymindegab Strand

Ved Nymindegab finder I en dejlig strand. Oplev Vesterhavets brusende bølger og den brede sandstrand, der er perfekt til timevis med leg og afslapning eller skønne, lange gåture. Både kiosk, toilet og p-pladsen ligger nemt tilgængelige.

Aktiv ferie

På GolfPark West finder I en minigolfbane med 18 huller i forskellige sværhedsgrader. Her er masser af sjov for hele den aktive familie. Prøv også den sjove skinnecykel, som I kan køre mellem Nr. Nebel og Nymindegab. I finder flere rastepladser på turen, der går igennem et meget naturskønt område, så pak en madkurven og tag ud i den friske luft. Eller hvordan lyder det med en ridetur på en hest af kød og blod - og ikke bare af jern? Det har I mulighed for på Nymindegab Ridecenter, hvor der bliver arrangeret rideture på islændere ved Vesterhavet.

Shopping

Hos Hobby og Glas kan I se, hvordan noget af det fine glaskunst bliver til. Her kan I komme med til en spændende workshop og lave jeres egne små værker, eller I kan beundre og måske købe nogle af de ting, der er fremstillet af kunsthåndværkere. Hos Studio Keramik ved keramikerne Bente og Lars Thorsen finder I smuk og tidsløs brugskunst og unika. Deres værker har modtaget flere priser og er også at finde i forskellige offentlige samlinger og museer. Alt i alt er der rige muligheder for både aktiviteter og afslapning, når I lejer sommerhus i Nymindegab.

Oplev kulturelle aktiviteter i Nymindegab

I sommeren 2020 fik Nymindegab Museet en ny "maling". Grundet en større renovering præsenteres historien om Nymindegab nu fra et andet perspektiv end tidligere, og er dermed endnu mere moderne end før renoveringen. Museet har fokus på regionens historie og præsenterer blandt andet mange smukke malerier. Ideel til en lidt regnfuld dag i Nymindegab eller omegn, men alligevel mulighed for at lave noget spændende.

 

Tilbring en dag med hele familien på Golf Park West

Her kan du spille en sjov og finurlig omgang minigolf med dine venner og familie. Spillet foregår i et smukt anlagt område med flere vandfald kombineret med forskellige spor og stisystemer. Det er ikke det typiske spil minigolf, der spilles her, men mere et lille eventyr på grund af den flotte udsmykning. Fantastisk sjov for gæster i alle aldre!

Golfpark Vest har også byens smukkeste legeplads med gynger, vipper, klatrestativer og alt, hvad børn har brug for at boltre sig på legepladsen.

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: