Tirpitz Bunkeren

Under Anden Verdenskrig i juli 1944 begyndte den tyske besættelsesmagt at bygge bunker komplekset Tirpitz som en del af Atlantvolden. Byggeriet skulle stå færdigt i september 1945. Planen var at Tirpitz stillingen med 2 kanontårne skulle forsvare indsejlingen til Esbjerg. Hele stillingen skulle have bestået af i alt 13 bunkere ud over de 2 kanonbunkere og indeholde 6000 m2 beton. På grund af krigens afslutning i maj 1945 blev Tirpitz stillingen dog aldrig færdigbygget. For mere information og historie, se her. Aktuelle infomationer omkring Tirpitz-stilingen finder I på Facebook.

Ombygningen af Tirpitz-stillingen til bunkermuseum

Klitterne langs Vesterhavet er faktisk et beskyttet naturområde. Kun den ene klit, hvori Tirpitz er bygget, er ikke omfattet af denne beskyttelse, hvilket gjorde det nye Tirpitz muligt.

Klitten er i virkeligheden et gammelt jernbane værft, som blev bygget under 2. verdenskrig af besættelsesmagten. Arkitekterne på byggeriet var meget optaget af at beskytte klitten og den omgivende natur i forbindelse med udarbejdelse af det nye museum. Museet er derfor tegnet, så det falder i et med naturen og ikke opfattes som et museum ved første øjekast. Kun det lys der strømmer ud fra museet i klitterne, afslører, at der er noget særligt her. Se billeder fra ombygningen her.

Selv om museet ligger 6 meter under jorden, er det ingen mørk oplevelse. Lyset strømmer nemlig ind i hele museet fra de store glaspartier for oven. Museet er tegnet af det danske arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG), som er blevet inspireret af den skønne natur i området og bunkeren. Museet består således af 3 materialer: Beton, stål og glas.

Se flere billeder fra museet på Instagram.

Feriehuse tæt på Tirpitz museet

Hos Købmand Hansens Feriehusudlejning har vi feriehuse i nogle af de mest populære ferieområder på den danske vestkyst. Henne Strand Nord, Henne Strand Syd, Henne Strand Øst, Houstrup, Bork Havn, Jegum Ferieland og Nymindegab. I disse områder finder du skønne feriehuse og alle i overkommelig afstand til Tirpitz. Det tager ca. ½ time i bil fra Henne Strand til Tirptiz.

3 permanente udstillinger

Fascinerende, spændende og aktuelle udstillinger

Den skjulte vestkyst

Stig ombord på en gammel redningsbåd og oplev den danske vestkysts historie gennem 14 overraskende, dramatiske, interessante og uhyggelige historier. Med den gamle redningsbåd kommer I på en fantastisk tidsrejse på 20.000 år. Den tager jer bl.a. tilbage til middelalderen på vestkysten, med besøg på smuglerkroen. Der er også historier om mammutter og uheldige søfarer. Her er alle forudsætninger for en spændende og autentisk oplevelse, som helt sikkert vil være meget interessant. Billeder og yderligere information kan findes her.

Rav - havets guld

Besøg den smukkeste udstilling i Vesteuropa, omkring nordens guld – rav. I denne udstilling møder du ægte ravsamlere, som fortæller hvordan man finder rav og viser de smukkeste fund frem. Du lærer også at se forskellen på rav og sten. I skattekammeret, kan du nyde synet af rav fra alle tidsaldre. Du lærer om ravets skabelse fra harpiks til ravklumper. Billeder og yderligere information kan findes her.

En hær af beton

I et landskab bygget om med betonbunkers går du på jagt efter mange forskellige historier fra 2. verdenskrig på vestkysten. I hver bunker møder du en ny person, der fortæller sin personlige historien fra krigen. Det er en tankevækkende oplevelse. Udstillingen er ikke en almindelig bunkerudstilling med fakta om krigens forløb og bygningen af kanonerne. I Tirpitz kan du opleve historien om 2. verdenskrig, fortalt af de mennesker der oplevede den. Udstillingen er velegnet til både voksne og børn. Billeder og yderligere information kan findes her.

Sommerhuse
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Praktiske informationer

Åbningstider
1. juli – 15. august: alle dage kl. 9 - 19
16. august - 30. november : alle dage kl. 10-17
1. december - 31. marts: tirs - søn kl.10 - 17

Lukket: 24/12, 25/12, 31/12, 1/1

Entre
Voksene: 145 DKK
Børn under 18: gratis
Grupper får 20 % rabat 

Mad og drikke
Tirpitz museum tilbyder lækre og familievenlige rettet til rimelige priser. På varme dage, kan du nyde din kage og kaffe udenfor i gården. Du kan nyde dit måltid på borde-bænke sæt i området omkring den gamle bunker.

Shopping
Lækre ting til sommerhuset, den gode bog om Anden Verdenskrig, et flot ravsmykke til at mindes ferien ved havet. Forkæl dig selv med et besøg i Tirpitz museums-shop. Der er adgang til butikken uden billet.

Adgang for handicappede
Tirpitz Museum er tilgængelig for handicappede. Gennem klitterne går en betonvej fra parkeringspladsen til indgangen til museet. Museet har både elevator og handicap toilet.

Parkering
Museet tilbyder gratis parkering.