Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Den smukke vestjyske natur

Naturen langs den jyske vestkyst er noget helt specielt med mulighed for masser af alsidige naturoplevelser lige fra strand og klitter til hede, egekrat, skov og plantage. Er du klar til at få taget pusten fra dig? De vilde, temperamentsfulde vesterhavsbølger kan slå enhver omkuld – også selvom man ikke hopper i dem.

Unikke naturoplevelser til din sommerhusferie

Den danske vestkyst byder på et hav af unikke naturoplevelser og naturfænomener. Et af de mest unikke naturfænomener nær Henne Strand er tidevandet. Tidevandet varierer vandstanden mellem højvande og lavvande, hvilket skyldes Månens tiltrækningskraft. Når Månen er tættest på, er der højvande i Vadehavet. En anden enestående naturoplevelse er ”De tilsandede ege”, hvor du kan gå en tur i trækronerne. Gå en tur i trækronerne, tænker du? Og ja, det er faktisk sandt! I Kærgård Klitplantage ved Henne Strand har sandet lagt sig som en hvid dyne over de 200 år gamle egetræer. I dag er det kun trætoppene, som rager op over sandoverfladen.

Et attraktivt udflugtsmål er bl.a. Blåbjerg Klitplantage, som grænser op til det østlige Henne Strand. Et enestående stykke natur langs Danmarks vestkyst opkaldt efter den 64m høje klit, Blåbjerg Klit. Også halvøen Mandø, der ligger som en perle i Vadehavet er et besøg værd. Den otte kvadratmeter store ø bliver to gange i døgnet afskåret fra resten af landet, når tidevandet rejser sig. Også fuglereservatet, Tipperne, er et sandt paradis for fuglekiggere, hvor du i april og oktober måned kan være heldig at se store flokke af fugle på vej mod syd.

Læs mere om naturoplevelser ved vestkysten herunder. Se også et live webcam fra Henne Strand nederst på siden.

Inspiration til fantastiske naturoplevelser

Webcam Henne Strand

Er du på vej til os, eller længes du bare efter den dejlige strand ved Henne? Så kan du nu se havet fra vores WebCam på stranden. Se hvordan vejret er og nyd udsigten. 

 

 

Venligst accepter marketing cookies for at se indholdet.