✓ Lavt vand
✓ Direkte ved fjorden
✓ Familieferie
✓ Aktiviteter for børn

Forside / Sommerhuse

Sommerhuse ved Bork Havn - et hyggeligt fiskerleje ved Ringkøbing Fjord

Lej sommerhuse i skøn atmosfære beliggende ved den lille charmerende havneby

Bork Havn består af både nye og gamle områder, hvilket selvsagt indebærer, at der kan tilbydes både nye og ældre sommerhuse. Her er masser af atmosfære.

Tidligere hed området Kirkehøj, og sagnet fortæller, at de gamle vikinger påbegyndte togterne fra dette område. Blandt andet derfor har man etableret Bork Vikingehavn, hvor nutidens turister får mulighed for at blive ført 1000 år tilbage i tiden og kan opleve, hvordan livet udmøntede sig i et handelsområde midt i vikingetiden. En spændende og anderledes turistattraktion for hele familien.

I dag er Bork Havn en hyggelig fiskerby med bådehavn og en lille hyggelig gågade, som hedder Bryggen. Bork Havn er beliggende ud til Ringkøbing Fjord, der med sit lavvandede område er perfekt egnet til surfere - øvede som nybegyndere.

Omkring Bork Havn ligger det fredede fugleområde, der kaldes Tipperne, ligesom der ikke er langt til Skjern Å Naturpark.
Desuden er Bork Havn nærmest verdensberømt for sin årlige musikfestival, der rummer toppen af poppen og rocken i Danmark, ligesom der hvert år er internationale navne på programmet. Se mere om Bork Festival her.

Ferie i Bork Havn ved Ringkøbing Fjord
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Historiske oplevelser og naturområder i topklasse

Den charmerende fiskerby er med sine mange muligheder et oplagt sted at holde ferie. Tag f.eks. på oplevelse tilbage i vikingetiden med et besøg på Bork Vikingemuseum. Her er der bl.a. krigerskole for børnene, hvor de kan lære at kæmpe med spyd og sværd. Eller hvad med en udflugt til halvøen Tipperne i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. Her kan man i sommerhalvåret opleve Danmarks vigtigste opholdssted for tusindvis af trækfugle med oprindelse fra både Skandinavien og Sibirien.

Bork Havn fra luften

Er du naturinteresseret?

Og måske specielt i fugle? Så må du tage en afstikker til Tipperne, som er en halvø i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. I årtier har områdets fugleliv været fredet for at opnå et uforstyrret yngle-, føde- og hvileområde for svømme- og vadefugle. Og det lykkedes, for i dag er Tipperne en af de vigtigste rastepladser for trækfugle i Danmark.

Hyggelige cafeer og børnevenlige spisesteder

I Bork Havn ligger cafeer og børnevenlige spisesteder side om side med dagligvarebutikker og butikker med kunsthåndværk. Besøg f.eks. Restaurant Panorama, hvor I kan nyde jeres måltid med udsigt over Ringkøbing Fjord, eller tag hele familien med på Star Café og Restaurant, hvor der bl.a. serveres et rigt udvalg af friske fiskeretter til famlievenlige priser. Hos Bork Havn Røgeri har I også mulighed for at købe friskfanget fisk, som I kan tage med hjem til frokosten.


Ferie ved Bork Havn tæt på Ringkøbing Fjord

Bork Havn er beliggende smukt ud til Ringkøbing Fjord med udkig til hele fjorden. Besøg udkigstårnet og multiskuret for en god panorama udsigt.

Beliggende i et godt bevaret område

Bork Havn har postnummer 6893 i Hemmet, som er en by beliggende 6 kilometer øst for Bork Havn. I Hemmet er der en Daglig Brugsen, der sørger for dagligvarer til byens mere end 300 beboere, samt alle de gæster, der eksempelvis er på ferie ved Bork Havn. På Kirkestrædet 4 er byens gamle stationsbygning bevaret, som en del af byens historie, hvor toget kørte på jernbanen for mange år siden. Ved Bandsbølvej i Houm Enge finder du et mindested for engelske besætningsmedlemmer, der mistede livet lige præcis ved det, der nu er et vandhul i mindelunden.

Dejlig badestrand med lavt vand

Med en beliggenhed ved Ringkøbing Fjord, er du sikret en dejlig badestrand ved Bork Havn. Der er nemlig lavt vand, som mange nyder godt af. Især børnefamilier nyder godt af den børnevenlige strand med lavt vand, som børn elsker at soppe i. Også surfere kan bruge det lave vand til at komme godt i gang. Westwind i Bork udbyder masser af kurser, hvis du gerne vil prøve kræfter med vandsport - hvad end det er windsurfing, SUP eller noget helt andet.

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: