Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv er velkomsten til vadehavet

Med arkitekt Dorte Mandrups helt enestående arkitektur, hvor tagrøret anvendes både på facade, tag og undertag og hvor lister af robinietræ får den gamle bygning til at smelte sammen med den nye, opnås et bygningsværk, der næsten virker som om det vokser op af jorden - skånsomt og tilpasset det flade marskland.

Udstillingen TRÆKFUGLENES VADEHAV er på samme måde tilpasset det enestående center. I samarbejde med VADEHAVSCENTRET har arkitekt Johan Carlson, med sit helt gennemførte design på en poetisk, æstetisk og moderne måde, lavet en udstilling, der med stor indlevelse viser Vadehavet og trækfuglene. Her er oplevelser, der på smittende måde inddrager centrets gæster - både unge og ældre - i Vadehavets forunderlige verden.

Udstillinger

Vadehavscentrets bygninger rummer to forskellige udstillinger. Trækfuglenes vadehav hvor man rejser gennem vadehavet fra fuglenes synspunkt, og vadehavsfortællinger, hvor man kan få et overblik og en indsigt i kulturen omkring Vadehavet. 

Trækfuglenes vadehav

Udstillingen, Trækfuglenes Vadehav, er en hyldest til vores enestående natur, som i 2014 opnåede klassificeringen, UNESCO Verdensarv. I udstillingen møder du vadens mylder af liv fra den mindste alge til det største rovdyr, sælen. Og selvfølgelig kan både børn og voksne gå på opdagelse i den smukke nordiske udstilling, som er på 1.000 m2 indenfor samt tundrahave og legeområde udenfor.

Vadehavsfortællinger

Kulturrummet "Vadehavsfortællinger" fuldender VADEHAVSCENTRETS udstillinger. I udstillingen kan man gå på opdagelse i et sceneri af genstande, der alle har været en del af Vadehavsbefolkningens historie. Fx. blev den første bebyggelse på Okholm påbegyndt år 602 efter Kristus, 100 år før Ribe blev anlagt.

I „Vadehavsfortællinger“ bestemmer du, hvor meget du vil vide. På udstillingens skriveborde kan man surfe rundt i viden og fortællinger om en befolkning, der bor i det havskabte land, marsken. Væggenes og loftets animationer vil levendegøre nogle af Vadehavets og marskens store historier.

Rabat gennem Købmand Hansens Feriehusudlejning

Som gæst i et af vores sommerhuse kan du via vores fordelsprogram få 20% rabat på billetter til Vadehavscentret ved forevisning af nøglen til feriehuset.

Find et sommerhus
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.