Skaven Strand

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Vestjysk idyl for hele familien

Skaven Strand ligger i den sydlige del af Ringkøbing Fjord og byder på dejlig vestjysk idyl for hele familien. Her er noget for enhver smag, hvad enten man er til afslapning eller en mere aktiv ferie.

Dejlig sandstrand

Børnevenlig hvid sandstrand er et varemærke for Skaven Strand. Her er plads til hele familien, og hunde er også velkomne på stranden, hvis bare de er i snor. Desuden er her rigtig gode surfmuligheder, og her har tidligere været afholdt mesterskaber i windsurfing. Kan fjorden ikke dække behove, så ligger Vesterhavet blot 25 km. væk, hvor blandt andet Nymindegab Strand byder på lækker sandstrand med klitter og Blåt Flag. 

Idyllisk havneområde

Du kan også nyde atmosfæren i den lille og charmerende lystbåde- og fiskerihavn i Skaven Strand, hvor der er mulighed for at købe friskfanget fisk. Her findes både forretninger og hyggelige restauranter, hvor du kan nyde udsigten over fjorden.

Skøn natur

Området omkring Skaven Strand byder på ægte og uberørt vestjysk natur. I strandbredden syd for Skaven Strand vokser siv og krat, der gør det til et attraktivt område for mange fugle. Også omkring Skjern Å og Skjern Enge er der et enestående naturområde med et rigt fugleliv. Ved udmundingen af Skjern Å er der et fugletårn, hvorfra det er ideelt at observere de mange trækfugle, der kommer forbi og har ynglepladser her. Nord for Skaven Strand ligger Dejbjerg, der byder på utrolig flot natur i kuperet terræn med både skovarealer og hedestrækninger. Fra de højeste punkter er der flot udsigt over Ringkøbing Fjord.

Spændende aktiviteter og seværdigheder

Her er rig mulighed for nogle dejlige naturoplevelser ved at benytte de mange fine cykel- og vandrestier. Området er også ideelt for lystfiskere, idet man kan fiske i Ringkøbing Fjord og i områdets mange søer og åer. Desuden er Ringkøbing Fjord et af de mest kendte windsurfing-områder i Nordeuropa, hvor Skaven Strand er et særdeles velegnet område med store lavvandede områder, der gør det let og sjovt for nybegyndere også.

Området omkring Skaven Strand byder også på spændende seværdigheder. Besøg Bork Vikingehavn, hvor du kan se flotte vikingeskibe i havnen og opleve vikingegården med udstilling. Vikingeområdet bliver levendegjort i højsæsonen. Du kan også vælge at besøge jernalderlandsbyen i Dejbjerg, hvor der fortælles om livet i jernalderen i Vestjylland. En anden seværdighed, der er værd at se, er Skjern Vindmølle, der er en af landets få fungerende vindmøller.