Skjern Enge

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Naturområde med både enge, vådområder, søer og å

Naturområdet Skjern Enge ligger mellem Skjern og Tarm på strækningen fra Borris til Ringkøbing Fjord. Et naturområde på 2200 ha, der overvejende består af enge, vådområder, søer, Skjern Å, Omme Å og Gundesbøl Å. Skjern Enge er den vestligste del af Skjern Å-dalen, som engang var Danmarks største delta. Arealet ejes af staten og administreres af Skov- og Naturstyrelsens lokale skovdistrikt Oxbøl Statsskovdistrikt.

Mulighederne for at komme ud i det store naturområde er mangfoldig. Op til naturområdet er der anlagt 26 p-pladser, de fleste med en flot udsigt, borde og bænke. På cykel og til hest kan man komme rundt i området på de anlagte cykelstier og ridespor. Til fods er der mange muligheder for at komme dybere ind i naturområdet og på lange strækninger følge åen. Skjern Å kan krydses til fods, på cykel eller til hest ad to majestætiske hængebroer og med trækfærger, som betjenes på middelaldervis.
Ture for grupper kan arrangeres ved henvendelse til Miljø- og Energiministeriet, Skov- og Naturstyrelsen, Oksbøl Skovdistrikt, Ålholtvej 1, 6840 Oksbøl, telefon +45 76 54 10 20

I Skjern by ligger udstillingen "Alle tiders å", som fortæller om Skjern Å naturprojektet og Skjern Å-dalens lange historie. Udstillingen kan bruges som udgangspunkt til naturprojeketet og mange aktiviteter i tilknytning til Skjern Å-dalen og henvender sig til lokalbefolkningen såvel som besøgende.