Tipperne

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Tipperne - fuglereservat

Tipperne er en halvø i Vestjylland, som helt præcist ligger i sydenden af Ringkøbing Fjord. Området er berømt for den trækfugle-færden, der finder sted netop her. Halvøen ved vestkysten er blot få hundrede år gammel og opstod ved sandaflejringer.

Fuglereservat

Tipperne er et fuglereservat og fungerer som en slags rasteplads for trækfugle – altså fugle, som både forår og efterår maurere i retningsbestemte træk mellem et yngleområde og et vinterområde. Trækfuglene bevæger sig til forskellige opholdssteder drevet af søgen efter føde. Når trækfuglene lægger vejen forbi Tipperne er det blot et stop på deres træk mod andre skandinaviske lande, samt lande i Sydeuropa og Nordafrika. Trækfugle er især et fuglefænomen, som finder sted på den nordlige halvkugle. Det er bare en af de ting, som gør Tipperne til et unikt sted at besøge.

Et sandt paradis for fuglekiggere

Tipperne er et sandt paradis at besøge for fuglekiggere, dyre- og naturinteresserede. Uanset om man er fugleinteresseret eller ej, er Tipperne bestemt et besøg værd. Stedet er en unik naturoplevelse for hele familien, hvor store som små med fordel kan tage på fugleudkig på deres ferie ved Henne Strand på den danske vestkyst. Ved parkeringspladsen ved Tipperne finder du et højt fugletårn, hvor du kan opleve en fantastisk udsigt over området.

Find et sommerhus til din fuglekiggertur i Tipperne

Tipperne ligger blot en 30 minutters køretur fra Henne Strands sommerhusområde. Ruten til Tipperne er endnu kortere hvis du booker et sommerhus i Houstrup, Bork Havn, Nymindegab eller Bjerregård.

Sommerhuse
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Hvornår kan du opleve de største flokke af fugle?

De største flokke af fugle lægger vejen forbi Tipperne i april og oktober.

Åbningstider ved Tipperne:

  1. marts til 31. juli: Åbent onsdage og lørdage fra 09.30 til 15.30.
  2. august til 31. oktober: Åbent alle ugens dage fra 09.30 til 15.30.

Hvilke trækfugle kan du få øje på i Tipperne?

Blandt danske trækfugle kan nævnes disse fugle: blisgås, bramgås, grågås, canadagås, kortnæbbet gås, knortegås, sædgås, hvid stork, sort stork, trane, sanglærke og toplærke.

Vadefugle i Tipperne

Tipperne er ikke kun en rasteplads for trækfugle, men også for vadefugle, såsom hjejler, viber, kobbersnepper og rødben. Du kan også være heldig at spotte skestorke, havørne, dværgfalke, vandrefalke og musvåger – de er dog et mere sjældent syn ved Tipperne.

Praktisk information om Tipperne

Af hensyn til fuglelivet foregår besøg ved Tipperne i bil og man må desværre ikke medbringe sin hund. Man kan færdes til fods i et meget begrænset område omkring Tipperhuset, i fugletårnet og på stien er vejen ud til fugleskjulet.

Når du er på sommerhusferie ved Vesterhavet og lægger vejen forbi Tipperne for at opleve det unikke fugleliv, kan du medbringe din madpakke, som du kan nyde i Tipperhuset med hele familien. Her finder du indendørs bordebænkesæt, hvor du kan få stillet sulten. Der findes også et toilet i området.