Henne Mølle Å

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Et fantastisk landskab på alle årstider

Henne Mølle Å ligger syd for Henne Strand og er underlagt sæsonændringer. Vind og vejr ændrer området omkring høne Mølle Å støt, således at den fredelige flod hurtigt kan blive til en rasende flod.

Henne Mølle Å kommer fra Filsø og udløber i havet. To broer krydser Henne Mølle Å, inden åen forsvinder i havet. En bro ved Henne Mølle badehotel blev renoveret for nogle år siden, så den kan holde til nutidens vejr variationer og ændringer i Henne Mølle Å. Men som Henne Mølle Å nu, hun har ikke altid været. Tidligere blev vandet fra broen ved Porsmosevej ledet gennem en kanal til Filsø, således at man bedre kunne udjnytte vandet.

Naturens kræfter

Diverse storme har altid påvirket Henne Mølle Å og ændret udseendet alt efter årstid, vindretningen, strømmen og mængden af vand. I 2015 tilstoppede en storm udløbet på Henne Mølle Å, således at vejen til havet først skulle graves igen. Dette medførte enorm oversvømmelser langs Henne Mølle Å, således at flodbredderne og skråningerne blev hårdt beskadiget.

Store mængder regn forårsager i sig selv et højt vandniveau i Henne Mølle Å, som er over det normale. I de senere år har det medført, at mere sand er blevet transporteret fra klitterne til havet, og det manifesterer sig selvfølgelig, når en eller flere vinterstorme hærger vestkysten. Men uanset hvor hård stormene var, har den lille flod altid fundet sin vej tilbage til sit løb.

En Å med flere muligheder

Henne Mølle Å har altid været et fascinerende sted. Uanset om du tager på udflugt på cykeltur eller går til den smukke "Mølle Å", så er den altid et besøg altid værd. Til forfriskning kan man soppe fødderne i det kølige vand eller købe en lækker frokost på Henne Mølle Badehotel.

For fiskerientusiaster er Henne Mølle Å et besøg værd, da der hvert år mellem februar og oktober må fiskes fra broen på Henne Mølle Badehotel til broen på Porsmosevej (vejen til Vejers). Fiskekortet kan købes på Købmand Hansens Feriehusudlejning.
1 dag koster 35, - kr og en uge koster 180, - kr.

Men det er også værd at bo lige i nærheden af ​​Åen. Et feriehus i Henne Strand Süd indbyder til fred og ro fra det hektiske hverdagsliv. Der er ikke en stor hovedvej i nærheden, men mange klitlandskaber og naturoplevelser. Et ophold ved Henne Mølle Å, hvad enten det blot er for et kort besøg eller en længere ferie, er bare afslappende.