Vadehavet - Mandø

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Vadehavet er ét af verdens 10 vigtigste vådområder og har status som vildt- og naturreservat

Det er stort og berigende - et sted fuldt af oplevelser og viden for alle - et unikt naturområde, enestående i Danmark, og med global betydning.

Tidevandet gør indtryk, når der to gange dagligt flyttes 1.000.000.000 m3 vand frem og tilbage gennem dybene. Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidig det stormende hav på ydersiden af diget. Vadehavet sprudler af liv - i luften, i det lave vand, under og på vadens overflade. Intet andet sted i Danmark møder man så mange fugle i træktiden, forår såvel som efterår - i alt mellem 10-12 millioner. I yngletiden skal man optræde varsomt, da der er fuglereder de mærkligste steder. Øen Mandø sydvest for Ribe vil netop i denne tid give store oplevelser.

Vadehavets varme og lave vand er samtidig vækstområde for mange af vore vigtigste fiskearter, og her kan især sommergæsten multen mødes i stimer. Vadehavet har i dag Danmarks største bestand af spættet sæl. Gå eventuelt selv en tur på vaden med vadehavstrækvognen, som kan lejes på Vadehavscenteret. Her kan du også købe en kombi-billet til Vadehavscentret og Mandøbussen, der forår, sommer og efterår, kører over vaden til den lille vadehavsø Mandø. Vadehavscentret tilbyder offentlige ture og ture for grupper.

Læs mere her.

Få nem adgang til Vadehavet - book ferie i Henne Strand
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Mandø - en perle i vadehavet

Mandø er Vadehavets mest særprægede, menneske-beboede perle. Det er en tidevands-ø, som to gange i døgnet - ved højvande - er afskåret fra omverdenen. Helt og aldeles. Mandø dækker otte kvadratkilometer i Vadehavet, ligger mellem Fanø og Rømø og er som den eneste ø i det danske Vadehav beskyttet af et havdige næsten hele vejen rundt.

Mandø omtales første gang i 1231 og var da ejet af Kongen. I 1741 købte beboerne imidlertid øen på en auktion. På den tid var skibsfart hovederhverv på øen, mens kvinderne passede landbruget. I 1890 havde øen 262 indbyggere. I dag er der kun omkring 70.

Den lille charmerende vadehavs-ø ligger 11 kilometer fra fastlandet, Vester Vedsted. Al færdsel til øen foregår via Låningsvejen, som er en lav dæmning, der to gange i døgnet oversvømmes af tidevandet. Ved normale vejr- og vindforhold er Låningsvejen farbar 15-18 timer i døgnet; dog færre timer ved fuld- og nymåne samt ved kraftig vind fra vestlige retninger og generelt i vinterperioden.

På den sydligere liggende Mandø Ebbevej - markeret ved pilekoste - er det forbudt at køre. Uden kendskab til højvandstiderne er der risiko for at blive fanget af tidevandet. Højvandstabel fås blandt andet i Mandø Brugs og på Ribe Turistbureau.

Især for éndagsbesøgende anbefales det at tage med Mandøbussen, en traktorbus, der i sommerhalvåret har daglig afgang fra parkeringspladsen vest for Vester Vedsted. Afgangstiderne afhænger af tidevandet.

En god start for et besøg på Mandø er at se Mandø Centrets udstilling om øen. Her er gratis entré, og man kan herefter til fods eller på cykel opleve øens særlige natur nærmere samt gæste Mandøhuset, et gammelt skipperhjem, der nu er egnsmuseum.

Mandø har også et enestående fugleliv med flere tusinde par ynglende fugle - blandt andre strandskader, edderfugle, terner og ryler. På udstillingen Ornitologisk Samling i byens østlige del kan alle øens fuglearter ses. 
Mandøs natur er ligeså sårbar som den er speciel. Al færdsel bør derfor ske under stor hensyntagen til dyrelivet: Gå aldrig for tæt på rugende fugle eller fugleflokke, der raster. Nyd fuglene på afstand (tag gerne kikkert med!) Respekter de opstillede skilte og vejledninger. Bliv på veje, stier og på vaden og undgå ynglesæsonen (indtil midt i juni) at færdes på steder med vegetation. Hunde skal føres i snor.

HUSK: Naturen må gerne betrædes, men træd varsomt!

Mandøbussen

Daglige afgange maj-september. Desuden afgange i påsken, april samt efterårsferien. Herudover efter aftale. Pladsreservation ved mindst 15 personer. Bussen går fra parkeringspladsen vest for Vester Vedsted. 

Læs mere her.

Sommerhuse i Henne Strand og omegn

Hos Købmand Hansen skal du ikke nøjes - her kan du vælge mellem et stort udbud af skønne sommerhuse, der taler til enhver. Vi udlejer over 800 sommerhuse i området, og du kan forvente at finde charmerende klassiske træsommerhuse fulde af sjæl og historie, ståtækte idylliske huse i alle størrelser, luksushuse med pool, spa og/eller sauna og alle de andre fantastiske sommerhuse. Det kan sikre dig en fantastisk ferie med den helt rigtige base for dig og din familie uanset størrelse og familiekonstellation. Når I booker et af vores mange sommerhuse, så har I adgang til den skønneste natur - blandt andet er I ikke langt fra det smukke og fascinerende Vadehav, der fortsætter med at overraske og byde på oplevelser i overflod hver gang, I besøger det. 

Ferielejligheder

Hvis I er flere familier, der rejser sammen og gerne vil bo tæt på hinanden men ikke under samme tag, så er det en god løsning, at booke nogle af vores ferielejligheder. Her kan I bo tæt sammen, men med mulighed for at gå ind til jer selv, lukke døren og have lidt privatliv. Vi har lækre ferieljligheder på fire forskellige destinationer, hvor I kan slappe af og nyde de fantastiske naturområder, der omgiver lejlighederne. 

Se alle lejlighederne lige her og book allerede nu jeres næste ferie i komfort.