Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Aktiv ferie ved den danske Vestkyst

Kom til den smukke og temperamentsfulde vestkyst, nærmere betegnet Henne Strand, og kast dig ud i de mange aktiviteter, der egner sig til alle tider på året - og som er for børn og voksne i alle aldre. En aktiv ferie kan give jer nogle helt andre oplevelser og tage jer med til steder og afkroge af området, som I ikke ville komme ellers. 

En aktiv ferie er både til de fartglade, og dem der bare nyder at bevæge sig i naturen med eller uden fart på. Området omkring Henne Strand har både muligheder for aktiviteter i skov og ved strand - og dermed også på vandet. Læs meget mere herunder for at få inspiration til din aktive ferie ved Vesterhavet.

Aktiv ferie med børn

Sjove oplevelser for både børn og voksne

Ferie er for mange lig med familietid og tid med dem, du holder af. Denne tid kan bruges på forskellige måder, men dog er en aktiv ferie ofte et godt valg, når både små og store i familien skal underholdes. Det kan være en aktiv ferie med fart over feltet på cykel, hest eller et surfboard, men det kan også være mere rolige aktiviteter som leg på stranden og skønne vandreture i den fantastiske vestjyske natur. Uanset hvilken form for aktiviteter jeres familie er til, så kan I finde en god løsning hos os i Henne Strand. 

Aktiv ferie på stranden

Windsurfing, drageflyvning, strandtennis, gåture ... der er uendeligt mange muligheder for at bevæge sig på og ved stranden. Vi er i Danmark de heldige ejere af mange kilometer smuk sandstrand, og nogle af de smukkeste kilometer ligger, i vores mening, lige ved Henne Strand. Her er du garanteret timevis med sjove aktiviteter og anderledes måder at bevæge dig på under din ferie. Stranden taler til både børn og voksne og ikke mindst hunden, hvis den er med på ferien. Gør dig klar til ekstra god aktiv ferie med unikke oplevelser, når du sætter kursen mod den smukke strand og det lunefulde Vesterhav, der indbyder til mange forskellige aktiviteter.

Aktiviteter for børn

At børnene er underholdt på ferien er ofte essentielt for en vellykket ferie for hele familien. En god aktivitet, der tager jer med rundt i området på en nem og bæredygtig måde, er på jeres cykler. De fleste børn nyder selv at hjulre rundt i det alsidige landskab, og hvis barnet er for lille til selv at cykle, så kan det komme bag på og stadig opleve en masse fra cykelsædet. I kan også kaste jer ud i årets minigolf turnering, der giver jer god mulighed for at bruge nogle sjove timer sammen med plads til både hyggelige snakke, men også en god konkurrence, der kan give de mest konkurrence-mindede blod på tanden. Er vejret ikke med jer, og jeres planlagte strandferie bliver aflyst af regn og vind, så kan I heldigvis stadig få luftet badevingerne. I kan besøge flere forskellige svømmehaller i området omkring Henne, så I kan give de mindste i familien chancen for at øve udspring og andet sjovt. I kan læse meget mere om ferie med børn lige her, og allerede nu planlægge jeres næste ferie til vestkysten! 

Feriehuse
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Cykelferie ved Henne Strand

En af højdespringerne popularitetsmæssigt er cykelferien. En ferie med cykel giver dig frihed, motion, frisk luft og så er det samtidig en bæredygtig måde at bevæge sig rundt på. Især i vores område ved Henne Strand kan du få nogle helt fantastiske oplevelser på jernhesten - både som hobby-cyklist men også som mountainbiker og endda skinne-cyklist. Sidstnævnte hånddrevne cykler, du kan leje og benytte på den gamle bane mellem Nr. Nebel og Nymindegab. Jernbanen er ikke længere i brug, og derfor fik nogle lokale idéen til at lave de såkaldte skinnecykler, der giver dig motion og en tur, hvor du virkelig kommer tæt på den barske vegetation i området. Som mountainbiker kan du finde et af 'de 10 spir' - der er kendt som 10 af de bedste mountainbike spor i Danmark - i Blåbjerg Plantage. Du finder altså et spor, der er kendt i hele landet, og som lever op til de krav, der gør sig gældende ved at være en del af 'De 10 spir'. Der er spor til alle niveauer, og du er garanteret en helt fantastisk dag i skoven på din cykel. 

Hvis lysten til en cykelferie har fanget dig, så kan du finde inspiration til gode cykelruter herunder. Der er tale om: Filsø-ruten, Henne Strand, Henne-Blåbjerg, Kærgård Klitplantage-Vejers Klitplantage, Lønne-Blaabjerg-Kløvbakke, Nationalrute 1 og Nymindegab-Blaabjerg.

Golf ved Henne Strand

Du finder ikke bare én men flere golfbaner i området omkring Henne Strand. Det er den perfekte destination, hvis du ligesom så mange andre har oplevet glæderne ved den udendørs sportsgren; golf! Er du gæst hos Købmand Hansen kan du endda få et gratis greenfee, så du og dine medrejsende nemt kan komme afsted på bland andet den flotte bane i Henne Golfklub. Her kan både begyndere og mere rutinerede spillere få øvet og udviklet deres spil, samtidig med at naturen omkring folder sig smukt ud på alle årstider. 

Læs mere om golfferie i Henne

Drageflyvning ved stranden

Der er nok ikke noget sted bedre end Vesterhavet, hvis det er dragen, der skal luftes. Stranden ved Henne Strand er bred og hvid - og så er den beriget med Vesterhavs vind, der giver de helt perfekte betingelser for at få sat dragen i luften uden at genere andre strandgæster. På en god dag med sol og vind vil du kunne opleve en masse drager i luften, der tilsammen skaber et smukt, farverigt maleri på himlen. 

Hvis ikke alle i familien har tålmodighed til at stå og nyde den svævende drage, så er stranden den perfekte kulisse til at smide skoene og gå en lang tur i vandkanten eller beholde støvlerne på og blive blæst godt igennem af en efterårs storm - måske er du heldig at finde rav på din tur. 

Udforsk drageflyvning ved Henne Strand

Vandsport ved Henne Strand

Det er efterhånden ikke en hemmelighed længere, at Vesterhavet kan blande sig i toppen, når der tales om formidable steder at udforske og dyrke vandsportens svære kunst. Vandsport kræver meget af sine omgivelser og fysiske elementer, og derfor er især windsurfing blevet en utrolig populær sportsgren på de vestjyske kanter. Vinden og de iltre vand, skaber ofte de perfekte kombinationer er bølger og fart i sejlene, og vi forstår derfor godt, hvorfor lige præcis vores smukke kyst er blevet et yndet mål for surfere fra hele verden. Udover surfing så kan du også finde andre former for vandsport ved Henne Strand, såsom kajak og kano, der kan være en god gruppeaktivitet for en klasse eller for familien.