Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Den ultimative guide til børneferie ved Vesterhavet

Velkommen til den store rejseguide af Købmand Hansen til ferie med børn. Vi har gjort alt for at samle de informationer, tips og tricks, som kunne være nyttige for jer som børnefamilie, hvis I planlægger en dejlig sommerhusferie her ved Vestkysten. Vi har f.eks. forslag til underholdning til den lange køretur og sjove aktiviteter til udenfor i solen - eller indenfor ved regnvejr. I guiden kan I finde sjove attraktioner og strande - og selvfølgelig børnevenlige restauranter i området. God fornøjelse med guiden - og hav en skøn ferie.

Sommerhusferie er oplagt som børneferie

Indretning til børn i feriehuset

Når man holder ferie med børn, skal man tænke på, at børn har andre behov end voksne. Mange af vores feriehuse er børnevenligt indrettet og har en række udstyr, som gør ferien med børn nemmere. Før ankomsten er det en god ide at vide, hvilke muligheder huset giver - og ikke først kende til disse ved ankomsten. Med andre ord: hvad skal man selv medbringe, og hvad er allerede i huset. I kan eksempelvis med fordel vælge et sommerhus, der tilbyder jer vaskemaskine og tørretumbler. Det kan virke som meget for en uges ferie, men det kan være en rigtig god idé, når man rejser med børn. For børn er sjældent lige så gode til at holde maden på tallerkenen og undgå mudder på bukserne. På samme måde vil et sommerhus med et ekstra toilet også være en god idé, da det minimerer mængden af kø.

Rejser I på sommerhusferie med børn, så vil vi anbefale, at I vælger et sommerhus fyldt med aktivitetsmuligheder. Ved at vælge et sådant kan børnene underholde sig selv, og de voksne får mere tid til også at holde ferie. Hos Købmand Hansen har vi en lang række af sommerhuse med aktivitetsrum, hvor børnene er garanteret timevis af underholdning. Rejser I afsted i de varmere måneder, er et sommerhus med udendørs legeplads en rigtig god mulighed, og er det i de kolde måneder, hvor I ikke kan komme til stranden, så er et sommerhus med pool måske løsningen for jer.

Kniber det med at få plads til alt oppakningen, når bilen er fyldt med børn, så har vi løsningen klar. Ved Købmand Hansen kan I nemlig leje alt fra sengetøj og håndklæder til barneseng og -stol. Lejen gør det nemmere for jer at pakke, og når I ankommer, kan I hente det hele på vores kontor. Nemt og enkelt.

Vælg mellem ca. 600 feriehuse i Henne Strand
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Bilferie med børn

Hvis du tager på ferie med børn, så er det en god ide at planlægge ferien omhyggeligt – ellers opstår der hurtigt uro på bagsædet, urolige børn og frustrerede forældre. Sådan har man ikke lyst til at starte ferien. Men sådan behøver det ikke at være, og det kan undgås med lidt forberedelse.

Først skal de basale ting være i orden: forbered børnene på, at det bliver en lang tur. Så ved de, hvad der venter dem. Medbring drikkedunke med vand, vådservietter, lommeletter og affaldsposer. Sådan er man godt rustet til turen.

Og hvad skal børnene lave på bagsædet i flere timer? Her er et par af vores ideer, så turen kan blive lidt mere spændende og afvekslende, således at børnene slet ikke husker at spørge ”hvornår er vi der?”. I kan eksempelvis spille nummerpladebingo. Det kræver, at I har spilleplader klar som almindelig bingo, og så råber personen på passagersædet op af tallene fra nummerpladerne på de biler, der passerer forbi. Det er en god og underholdende måde at inddrage ens omverden i legen. Vil de voksne gerne slappe af, så kan I medbringe tegninger og opgavebøger, som børnene kan udfylde på bagsædet. Her kan I finde en lang række af muligheder på internettet, som I kan printe ud hjemmefra. En tredje mulighed er, at I kan finde en god lydbog. Den kan I høre sammen over bilens radio, eller børnene kan høre hver sin i høretelefoner. Her kan de drømme sig væk i de mange fantasifulde fortællinger, alt imens de kigger ud af vinduet på alt det, der passerer forbi.

Børn på stranden

Hvis I er på sommerferie ved Vesterhavet, er det oplagt at tage på stranden. Naturen er smuk og vild, havet sprøjter og himlen er (måske endda) blå. Hvis der er noget, som børn elsker, så er det at lege i bølgerne. Våde fødder og sand i sandalerne betyder sommer og glade dage.

En god strandudflugt med børnene indebærer dog mere en blot børn og hav. Det kræver planlægning og en taske fyldt med nødvendigheder og ideer. Hvad skal I huske, når I er på udflugt med de små en hel dag? Og hvordan kan man udnytte badepausen på en legende og sjov måde?

Når I tager på stranden, så skal I huske alt det, I kan få brug for i løbet af dagen. Det gælder både mad, håndklæder og parasol. Så snart I har fået lavet jeres lejr, kan legene begynde. Har I husket skovl og spand, kan I bygge sandslotte og dekorere dem med flotte sten og muslingeskaller, I kan se, hvem der kan slå flest smut, eller I kan hoppe ud i bølgerne og bade hele dagen.

Undgå uro på bagsædet når I kører på ferie

Stranden er den bedste legeplads for børn

Attraktioner og underholdning for børn

Når man holder ferie med børn, så er det en god idé at have underholdning klar både til solskinsdagene og de dage, hvor solen har glemt at stå op. Man skal sørge for, at børnene har noget at lave, og det kan nogle gange være svært. Det er altså en god ide at forberede sig lidt og dermed have et es i ærmet under ferien.

Dernæst skal man sørge for, at børnene medbringer aktiviteter hjemmefra. Det kunne eksempelvis være lidt legetøj, ting til strandaktiviteter osv.. Således er I allerede godt forberedt til en masse underholdning. Børn kan bare godt lide at have noget at lave og har ofte mere energi end de voksne.

Den jyske vestkyst byder dog også på mange spændende oplevelser til både små og store børn. Er det eksempelvis en af de dage, hvor solen står højt på himlen, så er Blåvand Zoo oplagt at besøge. Her kan I gå på opdagelse blandt de mere end 400 dyr, holde en slange og opleve løverne blive fodret. En anden mulighed er WOW-Park, der er garant for frisk luft og fri leg i 10 meters højde. Kan I mærke, at I har gode ben, så kan I også tage skinnecyklerne fra Nr. Nebel til Nymindegab og opleve det at cykle på en helt ny måde.

På de grå dage kan I tage en tur i Legeland i enten Bork eller Varde, Svømmestadion Danmark i Esbjerg eller I kan nyde fordelene ved at bo i sommerhus ved at spille spil eller læse bøger dagen lang.

Børnevenlige restauranter i Henne

Når I er på ferie med børnene, så skulle det gerne være dejligt og nemt at spise ude. Det bedste er, hvis restaurantens atmosfære er afslappende, så det ikke er en katastrofe, når børnene ”er børn”.

Det er altid en god ide at medbringe lidt underholdning, så børnene har noget at lave, når de venter på maden. Det kunne f.eks. være papir og tegneredskaber, nogle lego-klodser eller andet legetøj, som de kan lege roligt med.

Henne og området omkring er fyldt med børnevenlige restauranter – og dermed også forældrevenlige. I kan læse meget mere om alle mulighederne lige her.

 

Vil du vide mere om området, så har vi samlet et udvalg her: