Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

På de flade sletter mod vest, hvor vejr og vegetation er dikteret af det barske Vesterhav, har turister fået en unik mulighed for at blande sig og blive ét med naturen. I den gamle Blåbjerg Kommune blev der skabt noget helt særligt med håndvognene.

Find feriehuset
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Den gamle bane fra Nr. Nebel til Nymindegab har ikke været brugt i mange år. For nylig har et veterantog kørt ruten. For nogle år siden fik en kreds af lokale beboere ideen til at bygge håndvogne og derefter leje dem ud til turister. Her er motion, frisk luft og naturoplevelser garanteret.

På skinnerne blev der sat en stor grillhytte op, så man også her kan spise sin mad - beskyttet mod vind og vejr. Der er 6 stationære grill og 10 borde, hver med plads til 8 personer.

Håndvognene er udstyret med 3 hjul. Motorkraften leveres af to cylindriske "sortbrødsmotorer" med en effekt på 0,05 hk/60 omdrejninger, der når en hastighed på 45 km/t. Den engelske betegnelse for en håndvogn er Velocipede Handcar. Skinnecyklen var oprindeligt et løbehjul, som blev opfundet i 1817 af skovfoged Karl Friedrich fra Sauerbronn.

Læs mere her.

 

 

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: