Cykelferie

Cykeltur i det blå

Holder du af at trampe i pedalerne? Så er mulighederne i Henne Strand, Houstrup og Jegum - området gode. Der er ruter for ethvert temperament, både til de trænede cykelmotionister og til familien med madpakken.
Vi garanterer ikke medvind på cykelstierne, men vi kan love, at landskabet er absolut cykelvenligt, og at der er masser af oplevelser at hente undervejs.

Skinnecykling

På de flade vidder vestpå, hvor vejr og vegetation er dikteret af det barske Vesterhav, har ildsjæle givet turister en enestående mulighed for at leve sig ind i naturen, at gøre sig til ét med den. Ude i den gamle Blåbjerg kommune har de nemlig med deres skinnecykler skabt liv på det gamle skinnelegeme fra Nr. Nebel til Nymindegab.

Det gamle skinnelegeme fra Nr. Nebel til Nymindegab har ligget ubenyttet hen i mange år. Senest, men det er også mange år siden, kørte der veterantog på strækningen. For nu 6 år siden fik en kreds af borgere i den daværende Blåbjerg kommune den ide, at man kunne lave nogle skinnecykler som er kendt fra jernbanevæsen og leje dem ud til turister. Motion, frisk luft og naturoplevelser kalder imidlertid også på mad og forfriskninger.
Der er også en stor grillhytte ved skinnelegemet, så folk kan køre på skinnecyklerne og så stå af ude ved grillhytten, hvor der er 6 store stationære grill derinde og 10 borde med plads til 8 personer hver.

Skinnecykler er trehjulede køretøjer med mekanisk transmission ved hjælp af pedaler. Motorkraften leveres af en 2 cylindret rugbrødsmotor med typisk effekt på 0,05 HK/60 omdrejninger, hvorved opnås en maksimal hastighed på 45 km/time. Den engelske betegnelse for skinnecykel er velocipede handcar, altså et hånddrevet køretøj af typen dræsine. Oprindelig er dræsinen en løbecykel, som blev opfundet i 1817 af skovfoged Karl Friedrich Drais von Sauerbronn (1785-1851) og som vakte stor opsigt i begyndelsen af 1800-tallet. Men det er en helt anden historie...

Skinnecyklerne lejet hos Circle K, Vesterhavsvej 19, 6830 Nr. Nebel.

Cykeltur i området

Mountainbikerblaabjerg
2Cyklisterstrandsolnedgang
4Cyklisteriskoven

Cykeltur for enhver smag

Tag en tur langs cykelstien fra Henne Strand til Henneby og drej ind i Blåbjerg Plantage. Hvis benene er til det kan turen forlænges til Nymindegab. Man kan også tage den smukke tur rundt om Filsø og nyde det fantastiske naturparadis. Eller tag cykelstien fra Henne Strand til Porsmosevej og cykel ud i den flotte natur ved Kærgård klitplantage til Vejers.
Kort over området kan afhentes hos Købmand Hansens Feriehusudlejning.

Bor du i Bork Havn eller Houstrup kan en dagsudflugt rundt om Ringkøbing Fjord anbefales. Det kræver dog gode ben, da turen er på ca. 110 km. Eller tag en familietur fra Bork Havn til Skjern Å på ca. 15 km.

Planlægning af cykelturen

Tag picnickurven med ud i det blå og nyd den på en af de mange rastepladser der er i naturen. Hvis du har brug for inspiration til en cykelrute i området, kan du hente cykelkort hos Touristbureauet eller på vores kontor med forslag til ruter.


Vejret i området

Når man begiver sig ud på en længere cykeltur i Vestjylland er det tilrådeligt at tjekke op på vejrudsigten for regnvejr og vindstyrke. For mange cykelture kan være en stor oplevelse, hvis man tager forbehold for vind og vejrforhold. Her kan se vejrudsigten for Vestjylland.

Forslag til cykelruter som pdf


På tur med cykel

Par Paa Cykel
Cykeler

Guidet cykeltur

Hvis ikke du kender området, så kan du i højsæson komme med på en guidet cykeltur. Turen finder sted en gang om ugen og Købmand Hansen er tit selv med for at opleve naturen. Turen er forskellig fra gang til gang og afhængig af vind og vejr. Se mere her.

Købmandens yndlingsruter

Købmanden har samlet sine yndlingsruter i et hæfte for at gøre det nemmere for dig, at opleve den fantastiske natur i og omkring Henne Strand.
Så hvis du ønsker at tage på cykeltur med familien og stadig få lokale tips til gode naturoplevelser og ruter, så hent brochuren på vores kontor eller se den her som PDF.

 

Lej din cykel og få den direkte leveret til feriehuset

Lejer I et feriehus i Henne Strand, Houstrup eller Bork, så kan I nu som noget nyt leje cykler og få dem leveret til feriehuset.

Ønsker du under din ferie at lade bilen stå og nyde den skønne natur på cykel, så kan du allerede hjemmefra leje cykler og sørge for at de er klar til din ferie. Der er forskellige slags cykler, El-cykler, børnecykler og diverse anhænger og meget mere, så hele familien har mulighed for at nyde en cykeltur i naturen.

Det eneste du skal gøre er at besøge hjemmesiden www.hvidesandebike.dk, hvor de ønskede cykler kan udvælges / bookes og cyklerne vil blive leveret til feriehuset på ankomstdagen. 

Fahrraeder Mieten Henne Strand


Mountainbiking

Solnedgangdrengpaacykel
Mountainbikeregnbue

Mountainbike

I Blåbjerg Plantage tæt ved Henne Strand findes nogle af Danmarks bedste mountainbike ruter. Der er i alt 3 ruter. Grøn rute på 4 km, sort rute på 7 km og hvid rute på 13 km.

Se ruterne her.

Alle med udgangspunkt fra Parkeringspladsen ved Blåbjergstenen.


Feriehuse i området