Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Sætter du pris på unikt og håndlavet kunst og keramik?

Der er masser af muligheder for at købe unik og håndlavet kunst i de små kunsthåndværkbutikker ved Henne Strand. Læs mere om de forskellige typer af kunsthåndværkere nedenfor.

Ravhuset Hennebjerg

Unikke rav-smykker

Bjarke Holtzmann er designeren, guldsmeden og ravsliberen bag de smykker, du finder i det smukke arbejdende værksted på Vesterkærvej 10. Den 1/11-2008 er han flyttet i nye lokaler. I forbindelse med flytningen er der sket store forandringer. Butikken er blevet 24 m2 større og meget mere "luftig", men stadig hyggelig. Som tilvækst er der kommet et mini Jet-& Ravmuseum - det første af sin art i verden. Det giver mulighed for at studere en verden for hhv. 80 og 40 millioner år siden, som i dag er basis for smykkeproduktionen på stedet, hvor jet, rav og 925 Sterling sølv er grundelementerne.

Ravhuset Hennebjerg
Vesterkærvej 10, Hennebjerg
6830 Nørre Nebel
Tel.: +45 31 14 84 25
Mere information: www.ravhuset.com

Keramik i Henne Stationsby

Køb unikt keramik med hjem fra ferien

Kirsten Winther Johannsen har værksted og udstilling af egne værker samt maleri, grafik, akvarel og keramik af vestjyske kunstnere.
Værksted og udstilling er beliggende 8 km fra Nørre Nebel, Blaabjerg Kommune og 9 km fra Henne Strand.

Frederiksberg 9
6854 Henne st. By
Tel.: +45 75 25 51 44 
Mere information: www.henne-keramik.dk

Nr. Bork Keramik ved Inge

Inge M. driver Nr. Bork Keramik, som er en lille keramik butik, med tilhørende værksted i Nr. Bork. Inge M. brænder for keramikken, men tilbyder også andre varer og brugskunst der komplimenterer hinanden, eksempelvis økologisk te til krusene, økologisk sæbe til sæbeskålene osv. 

Nr. Bork Keramik ved Inge
Midtbyvej 27, Nr. Bork
6893 Hemmet

Studio Keramik

Keramikere Bente og Lars Thorsen

Stentøjsværkstedet hos Bente og Lars har et stort udvalg af smukke funktionelle brugsting og unikka.

Mellem Lønne og Nymindegab arbejder keramikerne Bente og Lars i deres værksted. Begge er uddannet keramisk formgivere på Kunsthåndværkerskolen i Kolding fra 1971 til 1975. Siden 1976 har de haft deres eget værksted. De fremstiller smuk brugskeramik men også unika af stentøj og porcellæn. Alt hvad de fremstiller er 100% giftfri og tåler opvaskemaskine.

Både Bente og Lars har deltaget i betydelige udstillinger i både Danmark og Tyskland, hvor deres arbejde flere gange har modtaget priser. Deres værker er også at finde i forskellige offentlige samlinger og museer.

Studio Keramik
Sdr. Klintvej 40
Lønneklint
6830 Nørre Nebel
Tel.: +45 75 28 91 09

Rav Mads' hus

Den 3. januar 1913 flyttede "Rav" Mads og hans kone til Henneby. Efter en del år med slid og gentagende forsøg på at lave ravsmykker, lykkedes det ham at åbne en butik ved Henne Strand. Her solgte han hans ravsmykker til turisterne.

"Rav" Mads havde en livsindstilling til "Man skal glæde sig ved at lave smykker af rav, kun derved bliver de unikke". Det er den indstilling, vi gerne vil viderefører.

Ud over smykker i Rav kan du også købe stykker af rav fra Vesterhavet, tøj og kunst.

Rav Mads' hus
Hennebysvej 7
6854 Henne
Tel.: +45 76 66 00 66
Mail: [email protected]
Mere information: www.ravmadshus.dk

Havfruens butik

Havfruens Butik ligger i Nymindegab og tilbyder et stort udvalg af kunsthåndværk. Her kan du købe keramik, glaskunst, smykker, tekstilvarer og andre smukke genstande lavet af Karina Jakobsen og andre kunstnere. Karina selv arbejder især med filt og laver dejlige, behagelige hjemmesko. 

 

Havfruens Butik
Borndalvej 2, Nymindegab,
6830 Nørre Nebel

Bork rav og sten

Hos Bork rav og sten finder du et stort udvalg af ravsmykker fremstillet på eget værksted. Alt rav der benyttes er Vesterhavs rav. Bork rav og sten har et stort udvalg af flotte hjemmelavede ravsmykker. Unika smykker fremstilles også efter ønske. Salg af unika smykker sammensat af guld, sølv, horn og kronhjortegevir ( Kallesmærsks Hede). Vi laver reparation efter ønske.

Bork sten og rav
Oblingvej 7, Bork
6893 Hemmet
Mere information: www.rav-sten.dk/om