✓ Shopping i gaderne
✓ Oplev Varde
✓ Besøg minibyen

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

En ægte købstad

Varde er en gammel by, hvis alder ikke kendes med sikkerhed, men den kan spores tilbage til den tidlige middelalder og nævnes i skriftlige kilder allerede omkring år 1100.

I år 1442 fik Varde købstadsprivilegier og kunne således i 1992 fejre 550 års købstadsjubilæum.

På trods af at Varde gennem tiderne har været ramt af en række storbrande – senest i 1821 – er der mange velbevarede, smukke bygninger, bl.a. Sct. Jacobi Kirke på Torvet, Den Kampmannske Gaard, Den Palludanske Gaard, Den Schultz’ske Gaard og Sillasens Hus på Torvet. Mange af gadeforløbene i den indre by er stadig som i middelalderen, og her kan man se huse, der har bevaret deres oprindelige karakter.

Arnbjerganlægget danner en smuk ramme om en stadig voksende turistattraktion - en miniatureudgave af det gamle Varde, som in natura stort set er forsvundet - bl.a. på grund af vardensernes uheldige omgang med åben ild i begyndelsen af 1800-tallet.

Efter sammenlægningen af Varde, Blåbjerg, Blåvandshuk, Ølgod og Helle kommuner i 2007, er Varde det naturlige centrum i den nye kommune og fremstår som en hyggelig og levende handelsby med gode shoppingmuligheder.

Læs mere om Varde og omegn på www.visitvarde.dk

Den perfekte base for feriens udflugter
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: