✓ Mærk sandet
✓ Unik natur
✓ Omgivet af hav og fjord

Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Omgivet af hav og fjord

Helt ude på den jyske vestkyst, som noget af det vestligste man kan komme i Danmark, finder I byen Søndervig, der ligger som porten til Vesterhavet. Med byens brusende liv, den brede sandstrand og det store udvalg af spisesteder er Søndervig oplagt som mål for en dagstur, når I holder ferie i Henne. Her kan I både kigge i butikker, bade og spise en stor is, før I igen vender snuden hjem mod jeres sommerhus.

I kan læse meget mere om, hvad Søndervig kan tilbyde jer lige her under.

Den perfekte base for feriens udflugter
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Historien om badebyen Søndervig

Søndervig har været en velbesøgt ferieby siden 1800-tallet. Her har vandglade feriegæster strømmet til fra nær og fjern for at få en bid af vestkysten og en smagsprøve på Vesterhavet. Omkring 1880'erne var tilstrømningen så stor, at lokale håndværkere besluttede at bygge et badehotel til de mange gæster. I 1920 kom cykelstien, som et resultat af at gæsterne ikke kunne få nok af naturen. Den nu 100 år gamle cykelsti ligger fortsat asfalt til de besøgendes cykelture, og den lægger også gerne asfalt til jeres.

Søndervig strand

Et af de største trækplastre ved Søndervig er den enestående sandstrand, der konstant frister byens gæster med lange stranddage og røde solnedgange. På grund af stranden kan I slippe afsted med kun at pakke en mulepose med et håndklæde, badetøj og solcreme, og I vil alligevel få en feriedag, som I sent vil glemme. Stranden er udstyret med en såkaldt terrænsti, der gør det muligt, at også barnevogne og kørestole har let adgang. Derudover findes også brusere og toiletter, og om sommeren skal I ikke være nervøse for bølgerne, for her er der nemlig et bemandet livreddertårn på stranden.

Restauranter i Søndervig

En dag i Søndervig tager på kræfterne, men heldigvis kan I nemt lade batterierne op på et af de mange spisesteder i byen. Søndervig byder på madoplevelser til enhver smag, og uanset om I er en børnefamilie eller på udkig efter et sted til en romantisk date, så kan I få stillet jeres sult. Er i afsted med børnene, så skal I måske kigge i retning af Bones eller Værftet. Her er I sikret en god oplevelse, hvor alle kan få noget, der gør maverne glade. Skal det være en større gastronomisk oplevelse, så er restaurant Sandgaarden stedet for jer. Her opdateres menuen løbende, som årstiderne skifter, så den hele tiden er tilpasset til hvilke råvarer, der er i sæson. Til eftermiddagens is skal I tage et smut forbi Woodys, hvor I kan få den vaffelis, som man drømmer om på de varmeste sommerdage.

Shop Søndervig med hjem

Søndervig har et bredt udvalg af muligheder, når det kommer til shopping. Vil I gerne tage en stor bid af Søndervig, så kan I gøre det gennem alle de produkter, som I finder på hylderne hos Vestkystens Gårdbutik. Her er alt fra ost over brød til kød økologisk og hjemmelavet, og I kan derfor med garanti ikke vente til, I kommer tilbage til sommerhuset, før jeres mund løber i vand. Udover muligheden for at købe lokale råvarer, er der også en lang række af muligheder for at kigge i tøjbutikker. Eksempelvis i Westwind, NY FORM eller Outdoor Adventure.

Bunkerne på vestkysten

Hele vejen op langs den jyske vestkyst bliver man konstant mindet om fortiden og den skræmmende del af vores alles verdenshistorie. Her finder I nemlig hundredevis af gamle betonklodser i form af bunkere, og i en stor del af dem er det fortsat muligt at stikke hovedet ind og undersøge dem. Under 2. Verdenskrig byggede Hitler ud fra egen idé et forsvarsværk mod vest, og det er det, som bunkerne står som en rest fra. De minder os om alle de forfærdelige ting, der skete under Ander Verdenskrig, og som aldrig igen må gentage sig. Samtidig er de gamle levn både fascinerende og spændende at gå på opdagelse i.

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: