Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Tag et ferieminde med hjem

Når lyng står i fuld flor, er naturen på sit smukkeste. Her er det en sand fornøjelse for hele familien at tage på opdagelse i jordbunden og samle lyng til at tørre en buket eller krans, som I kan tage med hjem fra ferien som en souvenir.

Lyng

I Henne Strand-området er lyng en slags nationalplante. Malet lilla af naturen, præger farven på denne smukke plante hele området omkring Henne Strand fra august til september. 

Lav en krans - Det er nemt!
Pluk lyngen, mens den er frisk. Køb en krans i den størrelse, du ønsker – eller bind den selv af pilegrene eller lange græsstrå. Skær lyngen i små kviste og bind dem rundt om kransen med ståltråd. Så kan du spraye hårspray eller blomsterlak på den færdige krans og nyde den skønne naturlige udsmykning indendørs frem til jul. Kogler, bognødder og agern er også naturlige materialer, der kan tørres og bruges til at lave dekorative kranse ved hjælp af lim. Du kan lave små dukker med kogler eller agern til "maven" og en bøgenød eller nød til ansigtet. Et stykke stof brugt som tørklæde gør resultatet perfekt.

Juledekoration

Kogler, rønnebær, agern og andre naturmaterialer I kan finde udendørs kan også tørres og bruges til julepynt. Du kan også binde dem til kranse. Det samme gælder sten, muslingeskaller og sneglehuse, der kan limes på en krans.

Pressede Blomster

Den barnlige glæde ved at trykke blomster og stikke dem i en lille notesbog er en fornøjelse, som kan genopdages ved Henne Strand. Pluk blomsterne fra naturen, tryk dem i avispapir – og efter et par dage er de klar til at blive limet. Indrammet og hængende i stuen kan sådan en feriesouvenir holde mindet om en vidunderlig ferie i live i mange år fremover.

Find et sommerhus i naturen
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Vil du vide mere om området, har vi samlet et udvalg her: