Mere end 55 år med glade gæster ved Vesterhavet

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre
✓ Flere end 850 feriehuse
✓ Vild og smuk natur
✓ Børnevenlige strande
✓ Mere end 55 års erfaring

Udlejning af sommerhuse i Henne Strand, Houstrup, Bork og Jegum ved den danske Vestkyst

Lej sommerhus hos Købmand Hansens Feriehusudlejning - og glæd dig til den bedste Vesterhavsferie nogensinde

Købmand Hansens Feriehusudlejning er et lokalt udlejningsbureau ved Henne Strand ved Vesterhavet med mere end 55 års erfaring i udlejning af sommerhuse. Vi udlejer i alt mere end 850 private feriehuse i området Henne Strand nord, Henne Strand syd og Henne øst ved Blåbjerg Plantage samt Houstrup, Bork, Nymindegab og Jegum. Tag familien med på en sommerhusferie ved Vesterhavet i Henne Strand og omegn og få ferieminder for livet.

Book sommerhus ved Henne Strand
Book din næste ferie i sommerhus ved Vesterhavet. Lyden af havets brusen, den friske havluft, den skønne natur. Der mangler kun én ting - det er dig.
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Et ferieparadis for hele familien

Henne Strand er en af de smukkeste feriedestinationer ved havet, og ikke kun fordi der stadig er en ægte dansk følelse her. Vesterhavet og alt det, der gør det så specielt, er allestedsnærværende. En fantastisk smuk hvid sandstrand strækker sig ud foran den lille by, og det drømmende klitlandskab strækker sig langt ind i landskabet lige bagved. Hyggelige feriehuse ligger spredt ud over klitlandskabet, omgivet af idyllisk natur. Og du kan holde ferie midt i det hele! Men ikke kun her, men også i de omkringliggende feriebyer, som på ingen måde står tilbage for Henne Strand, når det gælder afslapning. Oplev Houstrup på kanten af Blåbjerg Plantage, slap af i Nymindegab lige ved odden til Hvide Sande. Oplev mystikken fra de gamle vikinger og magien ved Ringkøbing Fjord i Bork Havn, eller slap af midt i naturen i Jegum Ferieland.

Omkring 850 feriehuse venter på dig
...fordelt på alle de skønne feriehusområder. Hvor vil du gerne tilbringe din ferie?

Autentisk ferie i Danmark - velkommen til Vestjylland

Mens mange steder ved Vesterhavet i dag er meget turistede, kan man stadig opleve det ægte Danmark og det ægte Vesterhav på en ferie i Vestjylland. Her har naturen og frem for alt havet stadig livet helt under kontrol, og folk er mere i pagt med dem end omvendt. Senest når man ser de enorme, naturlige klitter i strandkanten, går det op for én, hvad ægte, utæmmet natur betyder. Og det bedste af det hele: Denne oplevelse venter på dig i alle vores fantastiske ferieresorts langs kysten.

Vi er din partner til ferie i sommerhus i Henne Strand og omegn

Alle de feriehuse i Henne Strand, som du kan booke gennem Købmand Hansens Feriehusudlejning, er privatejede. Det betyder, at alle feriehusene tilhører ejere, der elsker Danmark og Henne Strand lige så meget, som vi gør. Det betyder, at hvert hus er individuelt indrettet med stor sans for detaljer og afspejler den respektive husejers personlige stil. Du finder ingen anonyme standardmøbler her!

Mange af feriehusejerne er selv indfødte vestjyder. De er fans af Danmark med hjerte og sjæl - og det kan man mærke på den unikke "hyggelige" stemning i boligerne. Og uanset hvor du ender - om det er i Henne, Houstrup, Bork Havn, Jegum Ferieland eller længere nordpå til Nymindegab - så venter der dig en hyggelig feelgood-stemning overalt!

Vil du gerne vide mere om vores individuelle feriehusområder? Her kan du finde ud af alt, hvad du har brug for at vide om hvert ferieområde.

Oplevelser ved Henne Strand og omegn

Hele området byder på masser af oplevelser og med sin smukke og vilde natur mange muligheder for cykel- og vandreture. Der er et væld af spændende fritidsaktiviteter for både børn og voksne, og sommerhusene ligger også tæt på Danmarks bedste farvande til lystfiskeri og spændende fritidsaktiviteter.

Feriehuse omkring Henne Strand af tradition - siden 1968

Købmand Hansens feriehusbureau er et ægte familieforetagende med mange års erfaring. Købmand Hansens familie har udlejet feriehuse i Vesterhavsregionen i Vestjylland siden 1968 - og i 2018 fejrede firmaet 50 års jubilæum.

"Kongen af Henne Strand"
Familievirksomheden blev oprindeligt grundlagt af Niels Kristian Hansen, også kendt som "Købmand Hansen", som stadig er aktiv i dag. Det var på hans skuldre og med hans passion, at feriehusbureauet af samme navn blev etableret, som nyder stor popularitet på grund af sin personlige og venlige service. Købmand Hansen er derfor stadig kærligt kendt som "Kongen af Henne Strand". Mange feriegæster kommer til Henne Strand hvert år og har gjort det i flere generationer for at holde ferie ved Danmarks Vesterhav - både fra ind- og udland.

Det hele startede med en købmandsbutik
Feriehusbureauets historie begyndte med købet af en egentlig købmandsbutik, som Niels Kristian Hansen overtog fra Magnus Enggaard Larsen i 1968. Faktisk var udlejningen af blot 50 til 100 feriehuse kun en lille sideforretning, der blev tilbudt på butikkens kontor om aftenen. Købmand Hansen, der egentlig arbejdede som supermarkedssælger, så i starten ikke meget mening i at overtage sommerhusudlejningen. Men efterhånden som det blev mere og mere populært og efterspurgt, udvidede Hansen forretningen og øgede støt antallet af ferieboliger til udlejning - til over 850 boliger i Danmarks Henne Strand og nærliggende feriebyer i dag.

En fælles vision for Henne Strand - naturen som det største aktiv
En af grundene til, at området omkring Henne Strand er så populært blandt feriegæster, er, at det byder på et så smukt naturpanorama. Og det er blandt andet takket være Købmand Hansen, som altid har været engageret i at beskytte og bevare naturen i området. Tro mod mottoet "Naturen er det største gode" undgår man med hans hjælp overdreven udvikling og turismerelateret tilpasning af naturområder. I stedet investeres der meget i at bevare Henne Strand som et naturparadis.

Henne Strand feriehus - (næsten) alle ønsker kan opfyldes

Vi inviterer dig til at tilbringe din ferie i vores smukke region i Danmark. Oplev vores store udvalg af danske feriehuse, som med garanti har noget for enhver smag. Ligesom ideen om den perfekte ferie er forskellig fra person til person, er ideen om den perfekte feriebolig det også. En ferie i Danmark i et feriehus fra Hennestrand er altid det rigtige valg:

Huse i Danmark lige ved havet

Leder du efter en bolig, der ligger særligt tæt på havet? Intet problem: Hold din ferie i et af vores feriehuse i Henne Strand, som ligger kun 100 meter fra stranden. Du kan også booke huse i Danmark, der ligger særligt tæt på havet i de omkringliggende feriebyer gennem vores bureau.


Feriehuse med hund

Skal din hund være en integreret del af familien på ferien? Det er heller ikke noget problem: På ferie ved Vesterhavet er din hund også meget velkommen i mange huse i Henne Strand og de omkringliggende landsbyer og er velkommen til at flytte ind sammen med dig.


Feriehuse med pool

Til alle dem, der gerne vil forkæle sig selv med lidt ekstra luksus på deres ferie ved Vesterhavet: Forkæl dig selv med noget rigtig godt og book et af vores sommerhuse med pool til din danmarksferie i Henne Strand. Poolhusene har som regel ekstra spafaciliteter som sauna og spabad, så du kan få dit eget lille tempel af luksus. Større huse med disse faciliteter findes især i nabolandsbyerne Houstrup og Jegum.


Små boliger og ferielejligheder midt i det hele

Der er også noget for dem, der foretrækker det modsatte: Vi arrangerer gerne en lille, hyggelig ferielejlighed midt i Henne Strand, som vil fungere som den perfekte base for spændende aktiviteter.

Store feriehuse

Rejser du med hele den store familie, inklusive børn og bedsteforældre, eller med en gruppe venner og har brug for plads? Intet kunne være nemmere: Vi har også adskillige huse i Hennestrand og omegn, der kan rumme 12 personer eller flere.

Læs mere her

Stille og roligt beliggende bolig

Vil du gerne have fuldstændig fred og ro på ferien? Vi kan tilbyde dig et sommerhus, der ligger langt væk fra stress og jag. Det kan for eksempel være i den lille nabolandsby Houstrup, som ligger i udkanten af det smukke skovområde Blåbjerg Klitplantage, eller i feriebyen Jegum, som ligger hyggeligt i sine egne grønne omgivelser.

Vælg mellem ca. 850 feriehuse til din næste ferie
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.

Feriehuse i Danmark - ferietips til Henne Strand

Særligt godt at vide: Der er huse i Henne Strand i Danmark, som passer til dine behov. Der er også masser at se og opleve, så du kommer med garanti ikke til at kede dig på nogen af feriedagene. På dagsordenen er familievenlige oplevelser, naturens højdepunkter, men også store kulturelle seværdigheder - her er et par Danmark-ferietips:

Naturens højdepunkter:
Der er mange naturattraktioner omkring Henne Strand. Blandt de bedste er dog uden tvivl skovområdet i Blåbjerg Klitplantage (hvis du er heldig, kan du endda se kronhjorte her) og Filsøhavet. Begge er perfekte steder at slappe af, gå en tur eller cykle (man kan endda køre mountainbike omkring Blåbjerg!).

Oplevelser for familier
Vestjylland er kendt for sine mange familievenlige fritidsaktiviteter. Tag f.eks. børnene med på en af de mange minigolfbaner i området, i bowlinghallen eller besøg Blåvand Zoo (kun en kort køretur væk) for at se en masse spændende dyr.

Hvidbjerg Strand Ferieparks legeområde (med trampolinhal) og oplevelsesbadet er også altid et besøg værd. Begge ligger også i nabobyen Blåvand og lover sjov, leg og eventyr dagen lang.

Og så er der en evig klassiker, der med garanti får børneøjne til at stråle: det berømte LEGOLAND i Billund - det skal du helt sikkert se (mindst) én gang!

Kulturelle tilbud:
Kulturattraktionen nummer et i regionen er uden tvivl Tirpitz Bunkermuseum, som ikke kun er arkitektonisk enestående, men også har fantastiske udstillinger om dansk søfarts- og lokalhistorie, verdenskrigenes historie og rav.

Også fantastisk og altid et besøg værd: Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg med sit enorme akvarium og sælhus. Dine børn (og selvfølgelig også dig) kan lære en masse om Nordsøen og dens undervandsverden og tilbringe en sjov dag fuld af forundring.

Besøg os på vores kontor på Strandvejen

Købmand Hansens feriehusbureau ligger i dag lige midt i Henne Strand, midt i den livlige og hyggelige handelsgade. Du finder os i centrum af Strandvejen - med Købmand Hansens originale supermarked i umiddelbar nærhed.

Vi står til rådighed for dig på vores kontor hver dag og glæder os til at byde dig velkommen. Hvis du gerne vil besøge os langvejs fra på en ferie i Danmark, skal du blot kontakte os på telefon eller e-mail - vi ser frem til din henvendelse og står altid til rådighed for dig.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL:

1. Hvor skal man tage hen på ferie i Danmark?

- Hvis du vil holde ferie i Danmark, kan du drage fordel af, at især de nordtyske delstater ligger tæt på den danske grænse. At rejse i bil er ukompliceret, hurtigt og behageligt - især hvis du vælger din feriedestination i Vestjylland. Hvis du er mere interesseret i det nordlige Danmark, skal du planlægge en længere rejse.

Valget af din endelige feriedestination afhænger naturligvis af, hvad du ønsker dig af din ferie i Danmark.

 

2. Hvor ligger det smukkeste sted i Danmark?

- Det hele afhænger af, hvad dit feriehjerte længes efter. Planlægger du en familieferie? Vil du have en afslappet eller aktiv ferie? Vil du gerne på storbyferie eller se havet og masser af natur?

Hvis du vil holde en god badeferie om sommeren, er der masser af gode feriedestinationer langs den vestjyske kyst - hvoraf Henne Strand uden tvivl er en af de smukkeste. Ferie ved den danske Vesterhavskyst er generelt meget varieret. Der er mange hyggelige småbyer til shopping og slentreture, men de nærmeste omgivelser er vidunderligt grønne og naturlige.

 

3. Hvor er det varmest i Danmark?

- Danmark er Tysklands nordlige nabo, og når breddegraderne bevæger sig opad, bliver det en lille smule køligere, ligesom det gør fra syd til nord i Tyskland. Temperaturfaldet er ikke stort, men de gennemsnitlige målinger viser, at det er et par grader varmere i den sydlige, sydvestlige og sydøstlige del af Danmark end i den nordlige. Men pointen er, at der nogle gange er store forskelle i gennemsnitstemperaturen fra år til år og måned til måned.

Når alt kommer til alt, ligger Tyskland og Danmark i samme klimazone, og vejret her er frem for alt én ting: omskifteligt.

 

4. Hvor meget koster et sommerhus i Danmark?

- Dette varierer naturligvis afhængigt af størrelsen, beliggenheden og faciliteterne i det ønskede feriehus. Sæsonen og tidspunktet på året har også indflydelse på prisen - i den populære højsæson (om sommeren) skal du betale mere for din ferie end i foråret, efteråret og vinteren uden for sæsonen.

Priser for ugentlig udlejning

I modsætning til i Tyskland udlejes boliger i Danmark normalt på ugebasis pr. hus, hvilket betyder, at det endelige beløb kan virke ret højt, men når det beregnes pr. dag, er det ofte ret rimeligt. Hvis du tilbringer din ferie i et dansk sommerhus sammen med flere andre, spredes omkostningerne endnu mere ud.

God værdi for pengene på en ferie i Danmark

Bundlinjen er, at man får meget for pengene, når man holder ferie i hus i Danmark - og nogle gange endda med ægte luksus: Det er f.eks. muligt at få sommerhuse i Henne Strand med omkring 100 kvadratmeter boligareal, egen sauna og spabad og plads til 6 personer for mindre end 3700 dkk om ugen. Samtidig er der også nogle muligheder for virkelig at forkæle sig selv i store feriehuse i Henne Strand (for eksempel med plads til 12 personer) - og så endda med egen pool. Ikke desto mindre er ugeprisen for disse feriehuse ofte under 7500 dkk pr. uge.

Benyt dig af sparetilbud

Forresten, vores tip: Hold altid øje med forskellige tilbud på din feriebolig: Du kan opnå yderligere besparelser ved at benytte dig af last-minute tilbud, person- eller husrelaterede rabatter.

 

5. Hvor dyrt er Danmark? Hvad skal jeg budgettere med?

- Før du starter din ferie i Danmark, er det vigtigt at vide: Visse produkter og fødevarer koster mere i Danmark end i Tyskland. Det gælder f.eks:

  • Alkoholiske drikke, cigaretter og slik
  • Kosmetik

Fødevarer er i gennemsnit også lidt dyrere end i Tyskland. Den gode nyhed er, at Danmark er et land, du nemt kan rejse til i bil. Og du kan nemt importere større mængder mad og luksusvarer og selvfølgelig kosmetik. Hvis bagagerummet endnu ikke er fyldt, kan du pakke det, du vil have med på ferie. Der er kun restriktioner på alkoholiske drikke - men maksimumsgrænsen for indførsel af litervis af alkohol er ret høj, så du behøver normalt ikke bekymre dig.

 

6. Kan jeg betale i euro i Danmark?

- Den officielle valuta i Danmark er den danske krone. Men på grund af det store antal turister kan man som regel betale med euro næsten alle steder. Du skal dog forvente at få dine byttepenge tilbage i danske kroner, når du betaler med euro, selvom du i populære turistbyer nogle gange endda kan få byttepenge i euro.

Men et godt tip til alle, der vil på ferie i Danmark: Den nemmeste måde at betale på i Danmark er elektronisk, kontantbetaling er for længst gået af mode. Det er almindeligt at betale selv de mindste beløb med kredit- eller debetkort, så du slipper for at skulle veksle penge.

Hvis du stadig har lyst til at veksle penge, kan du gøre det på vores kontor.

 

7. Hvad skal du tage med til dit feriehus i Danmark?

- På ferie i Danmark kan du se frem til et fuldt udstyret feriehus ved ankomsten. I køkkenet finder du f.eks. alt fra elkedel, brødrister og kaffemaskine til gryder og pander og alt det bestik og redskaber, du kan få brug for på ferien. Derudover tænker husejerne ofte fremad, når de udstyrer husene i Danmark - så som ankommende feriegæst vil du nogle gange endda finde et par kaffefiltre, en pakke te eller lignende i skabet. Meget af det, du har brug for i hverdagen, er derfor allerede til rådighed.

Du skal selv medbringe sengelinned:

  • Sengelinned, som du normalt kan leje hos os.
  • Forbrugsartikler som toiletpapir, køkkenrulle, håndsæbe, opvasketabs, rengøringsmidler.
  • Hygiejneartikler - eller generelt din toilettaske
  • Eventuel medicin
  • Vigtige rejsedokumenter (identitetspapirer eller pas, bookingbekræftelser osv.)
  • Proviant, alkohol og luksusvarer, hvis du vil spare penge, når du handler i Danmark
  • Tøj og fritidsartikler (herunder badetøj, men også legetøj eller brætspil til en dag med dårligt vejr)
Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig nyhedsbrevet og gå aldrig mere glip af nyheder, spændende aktiviteter eller gode tilbud!

Besøg os på vores kontor på Strandvejen

Købmand Hansens feriehusbureau ligger i dag lige midt i Henne Strand, midt i den livlige og hyggelige handelsgade. Du finder os i centrum af Strandvejen - med Købmand Hansens originale supermarked i umiddelbar nærhed.

Vi står til rådighed for dig på vores kontor hver dag og glæder os til at byde dig velkommen. Hvis du gerne vil besøge os langvejs fra på en ferie i Danmark, skal du blot kontakte os på telefon eller e-mail - vi ser frem til din henvendelse og står altid til rådighed for dig.