Vikingemuseer

Lær mere om de danske vikinger

Bork Vikingehavn

Tilbage til vikingetiden...

På Bork Vikingehavn kan du opleve vikingernes vestjylland, som for 1000 år siden. Besøg håndværkeren og husfruen, der har travlt med deres gøremål. Gå op opdagelse i vikingernes huse, og se de mange autentiske detaljer. Hop ombord på langskibet, og mærk fornemmelse af de mange rejser. I stavkirken opleves en særlig stemning og tænd et lys. Besøg også den hedenske offerlund. Kig ind forbi i vores museumsbutik med et stort udvalgt af vikingevarer.

Vikingeudstilling

Oplev den smukke udstilling "Fra får til fyrste". Kom og få et indblik i vikingernes smukke dragter og tekstile håndværk. Mærk ulden, se de smukke farver, og oplev flotte rekonstruerende dragter. Prøv også en rejse til Valhal - læg dig i graven iført dragt og vikingegenstande, og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Udstillingen kan ses på Fahl Kro, som ligger ved siden af Bork Vikingehavn. Billetten til Bork Vikingehavn giver selvfølgelig gratis adgang til Fahl Kro.

Rundvisning

Når I kommer som gæster på Bork Vikingehavn, er der mange muligheder for at få noget ekstra ud af jeres besøg. Når I træder ind gennem porten til Bork Vikingehavn, træder I 1000 år tilbage i tiden. Vikingerne i Vestjylland samlede sig i landsbyer - ofte med en ladeplads, hvor skibene kunne lægge til. På en rundvisning får I et indblik i vikingehavnens historie og I kan se og føle hvordan livet var dengang for over tusinde år siden.

Det' for børn

Lad børnene klæde sig i datidens tøj og mal vikingetegninger i hallen eller prøv kræfter på krigerlegepladsen. Gå på opdagelse rundt på vikingehavnen, og se om du kan finde de forsvundne runer. De kan gemme sig i både huse, på havnen eller ved kirken. Om sommeren kan børnene deltage i krigerskole og andre sjove aktiviteter.

Levende Historie

Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor du kan opleve historien der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der fortæller hver sin spændende historie om det liv, som mennesker gennem tiden har levet, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder ligesom der arrangeres rabat for grupper.

Ugekort kan købes med rabat gennem Købmand Hansens fordelprogram.

Vil du vide mere om Bork Vikingehavn, åbningstider og arrangementer besøg vores hjemmeside www.levendehistorie.dk

Bork Vikingehavn

Vikingevej 7, Sdr. Bork
6893 Hemmet
Mere information: www.levendehistorie.dk
Mail: bork@levendehistorie.dk
Facebook: www.facebook.dk/borkvikingehavn

Ribe vikingecenter

Træd ind i vikingernes verden. Ribe VikingeCenter rekonstruerer og levendgør den kultur, der var grundlaget for vikingetidens storhed i Ribe. Du kan følge opbygningen af det store byanlæg, Ribe år 825 og opleve falkonerens flyveopvisninger. Vær med: Læg arm til en musvåge, prøv en langbue, bag dit eget brød og slå en dyvel - her skal bruges kræfter! Ribe Vikingecenter har Danmarks bedste legeplads. Tør du kryds havet for at komme til Asgård, gudernes verden?

Ribe Vikingecenter
Lustrupvej 4
6760 Ribe
Tel.: +45 75 41 16 11
Mere information: www.ribevikingecenter.dk/

Ribe Vikingecenter er beliggende 2 km syd for Ribe i Lustrup.