Levende Historie.

Oplevelser for hele familien i området omkring Ringkøbing Fjord

Naturen har til alle tider formet de vilkår, som mennesker har levet under, har udfordret og har tilpasset sig. På Ringkøbing-Skjern Museum kan du opleve, hvor forskelligt livet gennem tiden har været langs Vesterhavets nådesløse bølger, de frodige fjorde, den vidtstrakte hede og de snoede åer. Hos os er historien ikke bare i montre. Her kan både store og små opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser. Museet har mange forskellige besøgssteder, for på den måde kan I opleve den autentiske historie - lige dér hvor den foregik!

Ringkøbing-Skjern Museum er spændende besøgssteder rundt om Ringkøbing-Fjord. Der er noget for en hver smag og på flere af besøgsstederne kan du opleve historien, når den bliver levende. Du kan f.eks. opleve vikingerne på Bork Vikingehavn, besøge smedene og møllerne på den gamle vandmølle ved Bundsbæk Mølle eller snakke med jernalderfamilierne, når de om sommeren slår lejr på Dejbjerg Jernalder og meget meget mere.

Derudover kan du hos os også opleve nogle af de skønneste naturområder ved Vestkysten. Vi har guider der f.eks. tager dig med på cykeltur rundt i det flotte landskab, i kajak på Skjern Å, eller på gåtur til den store fæstning ved Houvig lidt nord for Søndervig. Her kan du blive meget klogere på de mange bunkere. Hvorfor de er her og hvad de blev brugt til dengang for mange år siden. 

Om du er til de helt gamle dage med vikingetid og jernalder, fordybelse eller action, storslået udsigt fra toppen af Lyngvig fyr, oplevelser i naturen eller bare en is eller rolig kop kaffe i skønne omgivelser, så er du altid velkommen hos os.

Ugekort med fordelsprogram Børn op til 18 år har gratis adgang på alle vores besøgssteder og flere steder kan I få gratis rundvisninger og introduktioner, når entreen er betalt. Museerne har varierede åbningstider og priser men ens for alle er at køber du et ugekort, så har I fri adgang til alle besøgssteder.

Køb dit ugekort hos Købmand Hansen via fordelshæftet og få rabat! Med fordelshæftet fra Købmand Hansen får I 25 kr i rabat på køb af ugekort. Prisen er 150 kr. pr. voksen (normalpris 175 kr) Børn under 18 år ifølge med voksne har gratis entre. Ugekortet SKAL købes hos Købmand Hansen for at opnå rabatten.

Med ugekortet får I fri adgang til Ringkøbing-Skjern Museums mange besøgssteder i 7 dage. Vi er både for dem, der vil opleve historien og for dem der vil fordybe sig. Se alle besøgssteder i brochuren "Levende Historie", som du finder hos Købmand Hansen Feriehusudlejning og linket her under. Se også www.levendehistorie.dk