Forside
 / Sommerhuse 
/ Henne Strand 
/ Oplevelser

Lær om naturens kræfter og bliv inspireret gennem sjov og leg

I Naturkraftparken ved Ringkøbing kan du lege dig til ny viden. Du kan ikke undgå at blive nysgerrig på den jord, som vi bor på og de kræfter, som der er i spil. Naturen kan mere end vi tror. Du vil højst sandsynligt også blive inspireret til, hvordan vi alle kan passe bedre på naturen og tænke i bæredygtige løsninger fremover. Så kom afsted til Naturkraft med familien og lad dig blive blæst bagover af viden og vind.

Disse oplevelser er værd at køre for

Mange af gæsterne i Naturkraft kommer gerne langvejsfra for at opleve de store muligheder for leg og eventyr, som parken lægger op til. Men de færreste regner med at komme hjem fra Naturkraft med så meget ny viden om, hvordan naturens kræfter, klimaet og kloden fungerer. Dertil kommer den bæredygtige vinkel, som går ud på, hvordan vi kan passe bedst muligt på naturen og jorden.

Formålet med Naturkraft parken

Naturkraft er planlagt og opført af Fonden Naturkraft og Ejendomsfonden Naturkraft. Projektet er drevet af ildsjæle indenfor natur og klima, både fuldtidsansatte og frivillige på helårsbasis og på sæsonbasis. Alle disse mennesker gør deres bedste for at du og din familie får det bedst mulige besøge i parken med mest muligt output i form af ny viden og en nysgerrighed på kloden.

Oplevelser UDENFOR i Naturkraft parken

Det kæmpe område rummer mange forskellige naturtyper, der gør at du kan lære om klima, planter og naturen generelt. Derudover er der blandt andet en svævebane og en vindmaskine, som du kan prøve. Og igennem en sjov ekspedition, kan du lære mere om naturens kræfter og de hemmeligheder, som den gemmer på.

Hele grunden, hvorpå Naturkraft ligger, er på 45 hektar. Men heldigvis er de forskellige naturtyper og sjove oplevelser samlet på en 5 hektar stor oplevelsesarena. På den måde er det overkommeligt at komme forbi alle oplevelser. Turen rundt på ringvolden er 628 meter lang, så det er også muligt at gå oppe i mange meters højde og nyde udsigten udover den flotte park.

Oplevelser INDENFOR i Naturkraft parken

Lær og leg med de interessante udstillinger i de 3 kupler, som du finder indenfor i Naturkraft bygningen. Der er 2 faste udstillinger, ”Livets cyklus” og ”Mennesket i naturen”, samt en ekstra udstilling, som bliver skiftet ud ind i mellem. Den 3. udstilling finder du først du af, hvad handler om, når du besøger Naturkraft.

I den indendørs café kan du lære om CO2 aftryk fra mad samt tilkøbe insekter til din menu – hvis du er frisk. Du kan også få retter, som du er mere vant til og slukke tørsten i dejlige drikkevarer.

Lær om jorden, naturen og klimaet – året rundt

Intet er i vejen for at Naturkraft holder åbent året rundt. De forskellige sæsoner, deres temperaturer og vejrfænomener er netop så stor en del af Naturkraft konceptet at parken er egnet til besøg i alle årets 12 måneder. Se om du kan snige et besøg ind i hver af vores 4 årstider. Så kan du opleve, hvordan parken forandrer sig alt efter vind og vejr.

Naturkraft er dermed en oplevelse, som har åbent alle dage, med undtagelse af kun et par helligdage. Se vores fordelprogram her.
 

Vælg mellem café eller din egen madpakke

Caféen i Naturkraft er lavet med udgangspunkt i lækre, naturlige retter på menukortet. Men der har samtidig sneget sig lidt læring med, da du kan lære om CO2 aftryk i retterne ved at dreje på CO2 hjulet. Derudover vil du også støde på muligheden for at købe kaffe, the eller kakao rundt omkring.

Har du mere lyst til at nyde din egen mad, kan du medbringe den og få fornyet energi til flere aktiviteter i parken. Vandposter findes rundt omkring, så du kan få hældt væske på din krop.

Transport og parkering

Du kan komme til Naturkraft på lige præcis den måde du ønsker det: på gåben eller cykel fra Ringkøbing, i bus, i bil eller i din autocamper.

Der er følgende typer parkering: cykelparkering og handicapparkering tæt ved indgangen samt normal parkering og autocamperparkering i kort afstand til indgangen. Bussen holder lige udenfor.

Husk at medbringe din billet til Naturkraft, hvis du går til og fra bilen. Du kan eksempelvis få brug for at hente madkurven eller lignende.

Billetter

Der er begrænset antal billetter dagligt, da der skal være god plads til gæsterne i parken og inde i bygningen. Derfor kan det være en stor fordel at købe billetten online. Så er du sikker på at komme på oplevelsestur i Naturkraft den dag, du ønsker det. Du kan købe din billet på hjemmesiden.

Bo i et sommerhus tæt ved Naturkraft

Fra Købmand Hansens sommerhusområde ved Henne strand er der ca. 1 times kørsel til Naturkraft. Der er et hav af andre oplevelser i nærheden, som du kan kombinere dit besøg med. Men en base ved Vesterhavet, eksempelvis Henne Strand giver god mening og du vil virkelig få muligheden for en oplevelsesrig ferie.

Sommerhuse
Indlæser...
Der er ingen ledige huse, der matcher dine søgekriterier.