SVAMPEUGEN - LÆKKER GOURMETMAD OG GRATIS SVAMPETURE

Sådan gik svampeugen i 2018

Her kan du se hvordan svampeugen gik i 2018 og hvilke gode tilbud der var. Svampeugen i 2019 vil igen forgå i uge 37 og lignende tilbud vil finde sted. Der bliver meget at se frem til i 2019.

Så snart programmet er klar for 2019, opdaterer vi denne side med de nye oplysninger. Én ting er sikkert - der er masser at glæde sig til for alle svampe fans!!

Svampeugelogodkblack

Gratis svampeture i Naturpark Vesterhavet

 
I Naturpark Vesterhavet har svampene det godt! Skovbunden er alletiders til at samle spiselige svampe, især Karl Johan, kantareller og pigsvamp.

I løbet af svampeugen vil naturvejledere fra NaturKulturVarde hjælpe dig med at samle svampe, når de inviterer til gratis svampeture i både Henne, Vejers og Blåvand. De vil introducere dig for både spiselige og farlige svampe, da det er vigtigt at lære, hvilke svampe, der kan spises og hvilke der ikke kan. I slutningen af hver tur kan du få godkendt dine svampe, så du ved at de kan spises. Det er jo meget rart, hvis man ikke selv er helt sikker. Naturligvis får du også en masse gode råd til, hvordan du bruger svampene bedst, når du står derhjemme og skal lave lækre retter.

Svampejagten bliver skudt i gang den 11. september med ture til Oksby Plantage. Den 12. september er det tid til svampeture i Vrøgum Plantage. Og de sidste ture bliver i Blåbjerg Plantage den 13. september. Der er både ture om formiddagen og om eftermiddagen.

Så kom afsted og få samlet svampe. Medbring din egen kurv og en lille kniv.

Programmet for svampeturene kan du finde her

 

Gourmetoplevelser med svampe i centrum

 
Restauranterne der deltager i Svampeugen er Ho Kro (Blåvand), Restaurant Hedebo (Vejers Strand), Café Stranden (Henne), Nymindegab Kro (Nr. Nebel), Hr. Skov (Blåvand), Henne Mølle Å Badehotel (Henne), Chhat Food & Wine (Blåvand) og Høfde 4 (Blåvand). Menuerne i detaljer finder du på svampeugen.dk.

Her kan du læse kort om, hvilke retter de forskellige restauranter vil imponere med i Svampeugen:

Ho Kro inviterer til 5-kokketræf, hvor 5 af de medvirkende restauranter i Svampeugen laver hver deres svampetapas til en lækker frokost, som du kan få del i for 175,- per person. Bestil bord på 75279044.

Restaurant Hedebo er vært for 7-kokketræf Velgørenhedsmiddag, hvor Ho Kro, Chhat, Café Stranden, Hr. Skov, Henne Mølle Å Badehotel, Hedebo, og Nymindegab Kro går sammen om at lave 7 retter, der giver dig et indblik i forskellige måder hvorpå de fantastiske svampe kan indgå i gourmetmad. Bestil den 7 retters menu her, hvor du også kan læse mere om velgørenhedsformålet.

Ligeledes byder Restaurant Hedebo på 2 frokostretter til 95,- per ret. Til aften kan du nyde svampesuppe, svampebruschetta og svinekøber med svampe og trøffelsauce. Få alle 3 aftenretter for 295,- per person. Bestil bord på 75277020.

Ho Kro har en lækker svampemenu den 12., 13. og 14. september fra kl 18.00, hvor du kan få 3 retter der inkluderer bagt torsk med tapanade på svampe og trøffel, vildt consommé med kantareller samt svinekæber med variation af svampe. 3 retter for 385,- per person. Du kan altid vælge at tilkøbe ost eller dessert, hvis maven ikke er helt fuld. Bestil bord på 75279044.

Café Stranden laver 3 retter: risotto, carpaccio og ost. Alt sammen baseret på svampe, trøffel og andre lækre ingredienser. Få 3 retter for 425,- per person.

Henne Mølle Å Badehotel byder på en lækker Risotto med kejserhatte til 118,- per person. Bestil bord på tlf. 76524000.

Chhat Food & Wine har lavet en 3 retters menu med svampebouillon med torsk til forret, svinemørbrad med karl johan svampe og kantarelsauce til hovedret samt honning, trøffel, hvid chokolade og brombær til dessert. Alt sammen til kun 375,- per person. Bestil bord på tlf. 21335333.

Høfde 4 serverer en lækker oksetatar med mayo og støv baseret på karl johan. Dertil syltede ramsløgs kapers, svampe chips og trøfler. Spis det enten til frokost eller aften for 198,- per person. Bestil bord på 75279089.

 

 

Hvem står bag Svampeugen?

 
Vi hos Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne er med i et samarbejde med De hyggelige Dänen i Vejers og Feriekompagniet i Blåvand om at lave denne Svampeuge. Så hvorfor ikke arbejde sammen for at skabe noget fællesskab omkring Danmarks første officielle ”Svampeuge”.

Sammen med ProVarde og et udvalg af områdets gode restauranter, kommer Svampeugen til at indeholde mange spændende arrangementer. Restauranterne samarbejder også om et par af de mange menuer, som du kan bestille i løbet af Svampeugen. Dette samarbejde værdsætter vi meget højt, da det er noget af det, som Svampeugens gæster har opfordret til. Temaet er naturligvis svampe og restauranterne har arbejdet hårdt for at finde på retter, der kan imponere gæsternes smagsløg. Ligeledes håbes det at retterne kan give inspiration til, hvordan man selv kan bruge svampe i madlavningen derhjemme.

Læs mere og find alle menuer samt lækre opskrifter på svampeugen.dk

 

 

Ledige sommerhuse til Svampeugen