Hjemsted Oldtidspark

Oplev historien helt tæt på

I Hjemsted Oldtidspark bliver historien levende og du får mulighed for at prøve på egen krop, hvordan livet i jernalderen kunne have været. Se om du kan ramme med bue og pil, sejl en tur i stammebådene eller prøv om du kan overliste en af søens fisk, med en hjemmelavet fiskestang.

Hjemsted Oldtidspark består af et stort underjordisk museum samt en 24 tdl. stor oplevelse- og aktivitetspark med søer og forskellige aktiviteter. Her er der opført rekonstruktioner af de huse der stod her på Hjemsted banke i jernalderen. For nyligt er der også blevet opført en rekonstruktion af et jernalderhus fra den tyske ø Sylt.

I sommerferien er husene beboet af frivillige fra ind og udland, der har lyst til at prøve at leve som man gjorde i jernalderen. De laver mad, fisker og arbejder med forskellige håndværk.

I parken er der får, geder og kvæg. De racer du finder her, er nært beslægtet med dem, man havde i jernalderen og er derved med til at give et godt helhedsindtryk af det liv, der udspillede sig her for omkring 2000 år siden.

I parken finder du også en restaurant, hvor man både kan få almindeligt mad og mad som er lavet med inspiration fra jernalderen.


Hjemsted Oldtidspark
Hjemstedvej 60
6780 Skærbæk
Tel.: +45 74 75 08 00
Mere information: www.hjemsted.dk