Ravlygter

Ravjagt på Henne Strand – En ferieaktivitet for både store og små


Er der en skattejæger gemt i dig? Er du en af dem, som holder af lange gåture ved vandet? Eller vil du bare gerne bruge din ferie på kvalitetstid med familien? Uanset hvad så vil ravjagt med garanti være en sjov aktivitet for dig og din familie. Der er meget rav at finde på de danske strande, og særligt vestkysten er kendt for at være et af de bedste steder i verden at gå på jagt efter de gyldne stykker rav.


Der er aldrig nogen garanti for at finde rav, men det er netop det, der er med til at gøre jagten spændende, og oplevelsen særdeles god når der endelig er gevinst. Følelsen af at finde sit første stykke rav kan ikke beskrives, men skal opleves.  
Det er dog ikke kun fangsten, der gør ravjagten til en særlig oplevelse. Det at tage sine børn, ægtefælle eller lignende med til Vesterhavet, i samlet flok at lede efter rav langs vandkanten i den friske luft og med havet som udsigt. Spændingen og forventningsglæden ved at være sammen om et fælles mål, det hyggelige samvær og de gode samtaler undervejs. Alt dette er med til at gøre ravjagten til en særlig oplevelse og en ferieaktivitet du ikke vil være foruden.


Kender du til udfordringen med at få børnene med ud i naturen, når i er på ferie, fordi de hellere vil sidde i sommerhuset, klistret til skærmen på telefoner og tablets? Det gør de fleste forældre vist. Også her er ravjagt en fantastisk aktivitet. Børnene synes at ravjagt er mindst lige så sjovt som deres forældre og bedsteforældre. Pludselig har den kedelige gåtur langs vandet fået et konkret og sjovt formål, hvilket er noget som kan løsrive børnene fra de elektroniske apparater. 

Hvornår er det bedst at kigge efter rav?

Du kan aldrig vide hvornår du falder over et stykke rav på stranden, både tilfældighed og mange andre faktorer spiller ind her. Det kan derfor altid betale sig at holde et vågent øje, når du bevæger dig langs vandkanten på stranden. Der er dog nogle vejrmæssige faktorer, som øger dine chancer for at finde rav. Særligt blæsevejr vil gøre muligheden for at finde rav større. Blæst vil nemlig gøre, at vandet skyller en stor mængde tang og skaller med sig op på stranden, og der i blandt vil der med stor sandsynlighed også gemme sig rav, store som små stykker. Netop derfor er et godt tidspunkt at kigge efter rav, lige efter en god omgang blæst, hvilket ofte sker ved Vesterhavet.


De små stykker rav kan nemt gemme sig godt under skaller, tang og sten, så selvom det er en befærdet strand med mange besøgende, så er chancen for at finde rav der stadig. Hvis du vil øge chancen for, at det er dig som finder det store stykke rav, som netop er skyllet op på stranden og ikke dem som bor i sommerhuset ved siden af, så kan det dog være en god idé at gå på ravjagt fra morgenstunden. At stå op før solen eller endda midt om natten er også blevet populært, dette skyldes at man i dag kan få hjælp på sin ravjagt af en såkaldt ravlygte. En ravlygte lyser med et ultraviolet skær, som gør at ravet lyser op, og dermed er lettere at få øje på.

Ravjagt Solnedgang

Hvor kan jeg købe en ravlygte?

Rav
Ravjagt Ravskat


Der findes flere forskellige udbydere af ravlygter i Danmark, som sælger udstyr i meget forskellig kvalitet. Vi har dog gode erfaringer med Ravlygteshop, som er en dansk webshop placeret i Vejle, hvor du kan bestille med afhentning tæt ved de populære sommerhusområder på den danske vestkyst. Hos Ravlygteshop kan du købe de danske ravlygter fra OwlBite​TM​ i høj kvalitet og anbefalet af mange danske ravjægere.


Bestil trygt dine ravlygter hos ​https://ravlygteshop.dk​ og vælg afhentning tæt på sommerhuset - de giver endda 100% pengene-tilbage-garanti i 90 dage.

Hvordan ved jeg at det er rav jeg har fundet?


Rav er forstenet harpiks, som inden det skyller op på stranden, har ligget i havet i millioner af år, derfor er der ikke ét stykke rav der er ens. Rav har ofte en genkendelig gylden farve, som også ofte er det, som man kigger efter på sin ravjagt. Der er dog mange forskellige variationer af den gyldne farve, de fleste klumper rav er enten rødlige, brunlige, orange og gullige, men også sort rav er flere gange blevet fundet på de danske strande.
Man erfarer dog hurtigt at der findes mange almindelige sten i de samme nuancer, og derfor er det en rigtig god idé at udstyre sig med en ravlygte. Ravlygten vil gøre det meget nemmere at skelne mellem sten og rav, ved hjælp af det ultraviolette lys, da det kun er ravet der vil lyse op, når UV-lyset skinner på det.  


Når du så har fundet et gyldent stykke, og du vil være helt sikker på, om det er et stykke rav eller en sten, som du har fundet, så er der forskellige måder man kan finde ud af det på. Det første du kan gøre, er at finde en almindelig sten som har cirka samme størrelse som den fundne ravklump. Hvis du så holder ravet og stenen i hver sin hånd, er ravet væsentlig lettere end stenen, hvis dette ikke er tilfældet, er det med stor sandsynlighed bare en sten, som du har fundet. En anden metode er at fylde et glas med saltvand (ca. 16 gram salt pr. 1 dl vand), og lægge det formodede stykke rav i vandet. Hvis det flyder, så er det formentlig rav og hvis det synker, er det formentlig ikke rav. En sidste metode er at banke det let mod sin tand. Hvis det er rav, som du har fundet, vil det lyde mere som træ end som sten. 

rav jagt

Hvilket udstyr vil forbedre mine chancer for at finde rav?

Ravjagt Familie
rav


En ravlygte kan hurtig vise sig at blive din bedste ven på ravjagten. En sådan lygte vil nemlig øge dine chancer for at spotte rav, som ligger blandt skaller og tang i strandkanten. Det ultraviolette skær får rav til at lyse op som det eneste på stranden, og på den måde kan du nemt og hurtigt støvsuge stranden for alt det flotte og værdifulde rav. Hvis du har planer om at hive børnene med på ravjagt, er det også en rigtig god idé at få fat i et par ravlygter, da det gør jagten sjovere for alle og samtidig gevinsten større. Ravlygter findes i mange forskellige størrelser, prisklasser og varianter, også UV-lysets styrke varierer. Der findes altså lygter til både den erfarne ravjæger og til de helt små. Desuden findes ravlygterne både som pandelamper og håndholdte lygter. Udover selve lygten er der andet udstyr der også vil gøre din ravjagt nemmere og bedre, bl.a. ravbriller, en rav-kese og en æske til at opbevare det fundne rav.  


Uanset hvor meget udstyr du ender med at købe, så er der én ting der er sikker: Stranden løber aldrig tør for rav, så det gælder bare om at komme afsted og få tilbragt nogle hyggelige timer med familien i den friske danske luft.