Ren luft i Henne Strand

Ren Luft

Nyd den friske luft i et sommerhus ved Henne

Luftforurening - et globalt problem
Luftforurening er en af de helt store dræbere. Globalt dør 3,1 mio. mennesker hvert år tidligere, end de ellers ville have gjort pga. luftforurening, viser tal fra FN’s sundhedsorganisation, WHO. Seniorforsker Jørgen Brandt fra Aarhus Universitet, anslår det årlige antal dødsfald i Danmark til ca. 3.000 som følge af luftforurening, der især kommer fra vejtrafikken.

Kortere levetid pga. luftforurening
Luftforureningen betyder at vi i Danmark gennemsnit lever ca. 6 mdr. kortere, end vi ellers ville have gjort. Men luftforureningen er væsentligt mindre, hvis man bor i Vestjylland.

Til sammenligning er man meget mere udsat hvis man bor i Holland, Belgien og dele af Tyskland. Her kapper luftforureningen nogle steder helt op til 3 år af den gennemsnitlige levetid fordi der er rigtig mange biler og rigtig meget luftforurening.

I Danmark er udgiften ca. 28 mia. kr. årligt for de menneskelige konsekvenser af luftforureningen i form af sygehusindlæggelser, medicin, tabte menneskeliv m.m.

Norden har renere luft
Ønsker man at undgå påvirkningen fra den forurenede luft, skal man søge til Norden og det nordlige Skotland. Her er den månedelige forkortning af levetiden kun ca. 1-4 mdr. Til sammenligning bevirker luftforureningen i de store byer i Kina at levetiden er 10-20 år kortere.

Derfor kan vi varmt anbefale en ferie i et feriehus ved Henne Strand. Her kan man sammen med familien nyde den friske luft på en gåtur ved vesterhavet.

Kilde: Artikel i Jyllands-Posten den 23/1 2013.